Nieuws
Home - Nieuws - Wij werken 1 jaar samen!

Wij werken 1 jaar samen!

We hebben allemaal onze eigen ervaringen opgeschreven. Lees ze hieronder.

oproep
DE oproep van Ayinda

Ayinda  

“SNEEUWBALEFFECT”

24 juni 2014. Ik las de zoveelste schrijnende ervaring van een moeder die als een crimineel behandeld werd omdat zij haar baby de borst had gegeven.

Woede. Waarom bestaat er potverdikke geen organisatie waar je terecht kunt met zulke verhalen? Die je helpt en ondersteunt, die je een luisterend oor biedt en voor je in gesprek kan gaan met de locatie die jou benadeelt?

Strijdlust. Oude strijdlust die ik al had toen mijn zoon ruim 6 jaar geleden werd geboren en ik toen al de schrijnende verhalen hoorde. Diezelfde strijdlust die weer oplaait terwijl mijn kleine meisje bij mij drinkt.

Lef. Weet je wat? Ik doe een oproep. Ik ben het zat en als deze organisatie niet bestaat dan richt ik er zelf wel één op! Wie wil me helpen?

En zo geschiedde. Ik plaatste een oproep in mijn favoriete borstvoedingsgroep op Facebook en het balletje begon te rollen. Mennnn, wat begon het balletje te rollen. Sneeuwbaleffect! Binnen enkele weken hadden we een meeting met een aantal enthousiastelingen en binnen enkele maanden hadden we een Facebookpagina, een twitteraccount, een website, een prachtige fotocampagne(!) en waren we zelfs een heuse stichting met 8 powervrouwen in het bestuur. Daarnaast hebben we een hechte groep Melkpunt-vrienden die helpen en natuurlijk onze vele volgers en supporters! Duizendmaal dank hiervoor! Melkpunt is ondertussen veel meer geworden dan alleen een meldpunt voor problemen. Melkpunt staat voor empowerment. We runnen een online magazine, hebben een ingenieus locatie beoordelingssysteem en bovenal ondersteunen we vrouwen en bouwen een platform waar je als voedende moeder terecht kan. Het punt is dat vrouwen, ook met een kindje aan de borst, het recht hebben om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Omdat voeden geen punt is.

Nadia

“Dit werd groot, ik voelde het aan alles”

Vorige jaar lag ik op de bank met mijn laptop, ik scrolde op Facebook. Mijn jongste dochter was 9 maanden oud en deed een middagslaapje. Ik zag DE OPROEP door de krachtige foto die erbij stond. Meerdere malen heb ik hartverscheurende gebeurtenissen gelezen over moeders die weg werden gestuurd, of rare opmerkingen hadden gekregen. De maat was vol, dat vonden meerdere op Facebook borstvoedende mama’s. Ik reageerde vrij snel op de post, waar ondertussen een hele vereniging plaats vond. Een uur erna zat ik in een geheime groep van melkpunt….. ik weet eigenlijk niet meer hoe we deze groep hebben genoemd? De dagen daarna werd er tot diep in de nacht gebrainstormd. In mijn beleving is de naam melkpunt en de slogan best snel bedacht. De nachtelijke app vergadersessies zijn vooral geweest rondom de huisstijlkleuren en het logo (dat ik in 5 minuten heb bedacht en gelijk werd goedgekeurd!). Soms mis ik die nachterlijke sessies wel, ik heb gelachen en gehuild met mijn telefoon. Dit ging veel veel verder dan alleen de juiste kleurencombi vinden. Wij begonnen elkaar te leren kennen, op diep persoonlijke vlakken. Enorme emotionele gesprekken vonden plaatst over babys, borstvoeden, onze families en vrienden over onze mannen. Maar voornamelijk over ons zelf, ons uiterlijk, ons gevoel, onze passies, onze historie. Uit een enorme groep van leden zijn er 8 mama’s een tandje harder gaan lopen voor melkpunt. Wij zijn dan ook het officiële bestuur geworden. Onze geboorte begon bij de website lanceren, waar ik het niet droog kon houden. Na 2 maanden keihard bikkelen om unieke en spetterende foto’s te realiseren voor op de website. De website had binnen een uur al ruim 1000 bezoekers, dit hadden wij niet voor ogen. Wow deze stichting moest er echt gewoon zijn. Een maand later hebben wij onze handtekening gezet en hebben wij avonds laat geproost, ik met mijn kolfset in de auto. De weg naar huis was bizar. Alles was zo snel gegaan, zo snel zo groot en zoveel gedaan geleerd . De maanden zijn vliegend voorbij gegaan, we hebben actie gevoerd, donateurs geworven en daarnaast bleef onze draagvlak op Social Media groeien en groeien. Tot op de dag dat ik herkend werd op de 9 maanden beurs: ‘Hey jullie zijn van MELKPUNT, even gedag zeggen in het echt!’. Wow realisatiepunt! Ik adem Melkpunt…De reis heeft mij al veel gebracht, zowel op zakelijk gebied en op persoonlijk vlak. Ik haal er voldoening uit om voor andere mensen te strijden. Dit is waar ik opzoek naar was, waar mijn hart ligt, waar mijn nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Terwijl ik dit type springen de tranen in mijn ogen. Emotioneel van een jaar lang Melkpunt en een jaar lang BOOBIES zien! En er mogen er nog veel meer te zien zijn!

Yael

“Ik hou echt niet van het woord ‘tieten”

Toen ik de oproep van Yin zag wist ik gelijk dat ik mee wilde doen met Melkpunt. Ik was op vakantie en had soms dagen geen internet en ik zat best wel in spanning dat ik al te laat zou zijn met reageren. Maar gelukkig, ik werd ook uitgenodigd voor de eerste meeting!

Vanaf dat moment raakten we in een stroomversnelling, die nu een jaar later nog steeds doorgaat. Mijn collega’s zijn sterke inspirerende vrouwen en we werken elke dag samen aan ons doel: het normaliseren van buitenshuis borstvoeding geven. We kunnen samen verdrietig worden om verhalen van vrouwen die worden weggestuurd en lachen om grappige blogs en foto’s. We kunnen ook best pittig met elkaar discussiëren over bepaalde woorden. Ik hou echt niet van het woord ‘tieten’, terwijl anderen dat wel vinden kunnen. En het woord ‘discreet’ werd eerst nog wel gebruikt, maar is al ergens in de eerste weken verbannen uit ons vocabulaire. Achter de schermen hebben we een groep Melkpunt Vrienden waar we dingen eerst mee delen. Een geweldig klankbord. Ze geven ons ook regelmatig tips en helpen met allerlei werkzaamheden.

Voor mijn familie en vrienden is er ook wel veel veranderd. Voor Melkpunt was ik veel minder met social media bezig, ik had geen Twitter en keek om de paar dagen op Facebook. Ik deelde ook niet veel melfies toen mijn oudere kinderen klein waren. Niet omdat ik niet durfde, maar het gebeurde gewoon niet. Ik voedde ze wel overal. Het komt ook omdat ik toen nog geen camera en internet op m’n telefoon had. Nu praat ik (te) vaak over Melkpunt en ben ik er de hele dag mee bezig. Meestal heb ik al wat voor melkpunt gedaan voordat ik mijn kinderen ’s ochtends wakker maak. Maar als ze wakker zijn probeer ik niet zo vaak op m’n telefoon te kijken. Alleen als we bezig zijn met een actie ben ik echt de hele dag aan m’n telefoon vastgeplakt!

Ik ben hartstikke trots op Melkpunt. We zijn heel erg gegroeid dit jaar. Van een geëmotioneerde oproep tot een heus borstvoedingsplatform met een mooie website, foto’s nieuwsbrieven en donateurs. Een officiële stichting zelfs. Ik ben ook trots op de columns en interviews die ik heb geschreven. Nu mijn zoontje wat ouder is maak ik wel minder mee op het gebied van buitenshuis voeden, maar ik heb nog genoeg herinneringen en ideeën om komende jaren over te schrijven!

10648663_10152767026347268_739980236948634433_o
Eerste bestuursvergadering in juni, Anamaria via Skype aanwezig

Annemarie

“Melkpunt is er de hele dag en iedere dag van de week”

Nog maar een jaar? Dit voelt echt als jaren! Ik blijf onwijs trots en dat is echt een understatement. Bij iedere melding, bij ieder mooi verhaal, bij iedere foto, bij iedere actie, iedere keer weer krijg ik een weergaloos gevoel. Een soort kriebel, groot enthousiasme, kippenvel, iedere keer weer! Wat wij doen loont, het wordt ondersteund en het wordt vooral breed gedragen door onze volgers. Het was een fantastische zet. Toen ik nog werkte, ademde iedere pauze Melkpunt. In de avonden tikte ik liever iets voor Melkpunt. Ik werk nu niet meer en dat komt echt niet door Melkpunt! Melkpunt is er de hele dag en iedere dag van de week. We werken ontzettend nauw samen en dat levert een hoop op: liefde voor wat we doen, flinke discussies, mooie plannen, (te) veel ideeën, grenzen aangeven, inspiratie en ga zo maar door. Het is fantastisch en energie vretend, haha! Mijn man vraagt regelmatig: ´Moet je punten vandaag´? Het antwoord is altijd ja. Ja, het moet! Het blijkt namelijk nog steeds niet overal normaal te zijn om je kindje te voeden. Ik ben nu zwanger en in september uitgerekend. Ik schijn met verlof te moeten……..dat kan ik natuurlijk nooit! Dat wordt afkicken of juist heel veel gaan voeden buitenshuis! Want voeden is geen punt!

Nadine

“Omdat voeden geen punt is”

Ik hoopte met Melkpunt een jaar geleden vrouwen te steunen en normalisering van borstvoeding buitenshuis op een luchtige manier in een positiever daglicht te zetten. En dat hebben we gedaan. Door unieke en veelbesproken positieve acties, media aandacht en steun van onze volgers,  hebben we dat in een korte tijd veel bereikt. Ik hoop dat wij in de toekomst niet meer nodig zijn. Dat iedereen zich vrij voelt om te doen wat zij moet kunnen doen,zonder dat je wordt weggestuurd of raar word aangekeken.

Omdat voeden geen punt is.

a5ad8e94-82c4-48ec-9d1f-925db343d0a6
Lancering website september 2014, Annemarie aanwezig via Facetime op de Iphone!

Shirley

“Doordat we samen sterk zijn is het ons gelukt om Melkpunt te maken tot wat het nu is”

Wat begon als een leuk idee is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot iets veel groters dan ik had gedacht. Het afgelopen jaar hebben we met 8 moeders/bestuursleden heel hard gewerkt, veel vergaderd, gelachen, gediscussieerd en hebben we elkaar in drukke tijden altijd gesteund. Doordat we samen sterk zijn is het ons gelukt om Melkpunt te maken tot wat het nu is. Borstvoeding normaliseren door het maken en verspreiden van geweldige foto’s, een steeds grotere groep volgers op onze Facebook pagina met alle mooie ingezonden melfies en zeker een belangrijk onderdeel van onze stichting; het helpen van moeders en hun omgeving waar nodig omtrent voeden en kolven. Als ik vooruit kijk hoop ik dat we met een ondersteunende groep vrijwilligers het doel van Melkpunt kunnen blijven uitvoeren en dat voeden buitenshuis, binnenshuis en kolven op het werk of onderweg door iedereen sociaal geaccepteerd wordt.

Hilde

“Heel leuk, heel bijzonder en heel intensief”

2014, Het jaar waarin ik een zoon en een stichting kreeg. Onlosmakend met elkaar verbonden. De geboorte van mijn zoon wakkerde een strijdlust aan, waar ik voor het eerst kennis mee maakte. Gecreëerd door mijn instinct. Het iets willen veranderen in de maatschappij ten overstaan van borstvoeding…. Mijn oude ik en helaas vele anderen met mij, staan lijnrecht tegenover waar Melkpunt heel hard voor werkt. Acceptatie en begrip jegens het publiekelijk borstvoeden van een kind. Een achtkoppige samenwerking tussen gelijkgestemden. Heel leuk, heel bijzonder en heel intensief. Mijn nieuwe ik, en niet alleen de moeder, maar ook de rest in mij, kijkt nu heel anders tegen de wereld aan. Ik ben een beter mens, samenwerkend, bewuster, geduldiger, minder veroordelend, borstvoedend, ik heb mijn zoon en mijn stichting. Daar ga ik voor..

Anamaria

“Mijn droom is dat op een dag Melkpunt niet meer hoeft te bestaan”

Melkpunt 1 jaar! Ik kon hier alleen maar van dromen. Dat er na 1 jaar al ruim 3500 vrouwen én mannen voeden geen punt vinden! Steeds meer vrouwen vinden hun weg naar Melkpunt. Grotendeels om hun prachtige melfies en verhalen te delen. Een enkeling voor een luisterend oor of hulp na een nare ervaring. Elke dag zet ik mij samen met 7 topvrouwen en een geweldige achterban in om ons doel te realiseren. Mijn droom is dat op een dag Melkpunt niet meer hoeft te bestaan. Waarom? Omdat voeden geen punt is!

Bekijk ook

stichting melkpunt

Stichting Melkpunt

26-09-2014 Dit is de website van stichting Melkpunt. Melkpunt is een stichting ter bescherming, ondersteuning …