Nieuws
Home - Blog - 18 jaar en doodsbang

18 jaar en doodsbang

Vandaag is mijn zoon 6 maanden en krijgt hij al 6 maanden exclusief borstvoeding!
Bij mijn dochter ben ik niet verder gekomen dan 10 weken exclusief borstvoeding.
Zij had zo’n enorme last van krampjes, dat ze alleen nog maar huilde en niet meer groeide.
Zo kwam ze uiteindelijk bij de kinderarts terecht.
Het was op een vrijdag en er werd gezegd dat we die maandag daarop weer moesten komen. In tussentijd moest mijn meisje in haar eigen bed leren slapen en kunstvoeding bij krijgen. Deed ik dat niet, dan zou de kinderarts amk en kinderbescherming inschakelen. Ook was hij ervan overtuigd dat ik dronk en rookte, ik was tenslotte een tienermoeder.
Ik was 18 jaar en doodsbang..
Gelukkig is die arts ontslagen maar hij heeft ons wel de borstvoeding en het samen slapen ontnomen.
Ik heb er nog steeds moeite mee dat mijn dochter zo kort borstvoeding heeft gehad, maar ze krijgt nu af en toe een bekertje mee van de melk van haar broertje.
Dat ik nu al 6 maanden borstvoeding geef, is een enorme mijlpaal voor mij.
Op naar de 2 jaar!

Mijlpaal 6 maanden

Ik heb het nu heel beknopt verteld. There’s more helaas.  Zo wist de arts mij ook te vertellen dat 21 dagen niet poepen normaal was, want ze kreeg borstvoeding en dat ik niet genoeg voedingsstoffen in mijn melk had.
Maar gelukkig weet ik door die ervaringen heel goed hoe het vooral niet moet. Bij deze een hart onder de riem voor alle mama’s die iets soortgelijks hebben meegemaakt!

Liefs, Maura Naomi Muller

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …