Nieuws
Home - Artikelen - Aan het werk met borstvoeding: het werkt!

Aan het werk met borstvoeding: het werkt!

In de eerste week van augustus wordt wereldwijd Wereld Borstvoedingsweek (WBW) gevierd. Ieder jaar wordt voor WBW een thema gekozen.
Dit jaar is het thema ‘Aan het werk met borstvoeding: het werkt!’

wbw2015-logo-m

Stel, je bent werkgever of HR-medewerker. Wat weet je al over de speciale regelingen voor zwangeren en pas bevallen vrouwen? En hoe kun je daar je voordeel mee doen?

Rust en rustruimte
Een zwangerschap gaat vaak gepaard met vermoeidheid, soms misselijkheid. Lang in dezelfde houding blijven zitten of staan leidt tot ongemakken. Dus zwangere vrouwen moeten een beetje rustiger aan doen. En dat weet de Nederlandse wetgever, daarom is er voor zwangeren extra pauze voorzien. Die extra pauze moet de werkgever doorbetalen, tot één achtste van de werkdag. Het recht om van deze pauzetijd gebruik te maken, begint vanaf de melding van de zwangerschap en eindigt als de baby zes maanden wordt. Een andere wettelijke regeling, het Arbeidsomstandighedenbesluit, verlangt dat werkgevers een afsluitbare rustruimte met een rustbed beschikbaar stellen.

Voedingsrecht
Een vrouw die werk en borstvoeding wil combineren, heeft de mogelijkheid om nóg extra pauzes te nemen. Ze kan tot een kwart van haar werkdag gebruiken om haar kind te voeden (borstvoeding) of om melk af te kolven. De extra pauzetijd kan deels ook worden gebruikt om later van huis te vertrekken of eerder naar huis te gaan. Zo hoeft ze minder vaak op het werk te kolven en kan ze meer tijd bij haar kind zijn en haar kind voeden.
Het voedingsrecht bestaat al heel lang. In 1911 werd in de Tweede Kamer bezorgd gesproken over de noodzaak het voedingsrecht aan te scherpen:

“Natuurlijk is een van de oorzaken van de grote kindersterfte deze, dat geen natuurlijke voeding aan de kinderen kan gegeven worden. Wanneer de moeder 11 uren per dag afwezig is, dan is het begrijpelijk dat niet alleen niet de natuurlijke voeding, maar zelfs de behoorlijke, goed verzorgde kunstmatige voeding aan de kinderen onmogelijk verstrekt kan worden. “

Rechtspraak
Er bestaat slechts één rechterlijke uitspraak over de regeling van het voedingsrecht en het bestaan en gebruik van de rustruimte. En die ene uitspraak laat zien dat van een werkgever meer verwacht wordt dan het afkeuren van oplossingen die door een werknemer worden aangedragen.
Het is best logisch dat hierover zo weinig is geprocedeerd, want stel je voor dat je in de positie komt dat je een rechter met droge ogen moet uitleggen dat er gedurende een paar maanden geen oplossing mogelijk is voor een werknemer die wil kolven voor haar kind.

SB-Emory2-logo-kl

Niet als recht, maar als troef
Het is opvallend hoe weinig werkgevers de wettelijke voorzieningen voor zwangere en pas bevallen vrouwen als troef inzetten in hun arbeidsvoorwaardenbeleid. Recent bevallen vrouwen moeten een nieuw evenwicht vinden tussen hun rollen (werknemer, moeder, vrouw, partner, etc). Na negen maanden zwangerschap, ontzwangeren ze ook weer negen maanden. Je arbodienst weet dat ook. In deze fase is er een zeker afbrandrisico. Nuttig dus om zo over deze wettelijke voorzieningen te communiceren dat het voor werknemers duidelijk is dat ze van harte worden aangemoedigd om er gebruik van te maken. Zo voorkom je dat ze te hard van stapel lopen en bescherm je jezelf tegen onnodig verzuim.

Je hoeft je alleen maar aan de wet te houden. En als je dat nou eens leuk maakt, bijvoorbeeld door prettige communicatie over de extra pauzetijd, dan krijg je daar hele blije en loyale werknemers van. Het wordt ervaren als super goede secundaire arbeidsvoorwaarden! Makkie, toch?

Wij van Carrière&Moederschap kunnen zelfs een deel van de interne communicatie over werk en borstvoeding combineren van je overnemen. We weten dat praten over borstvoeding soms als moeilijk wordt ervaren in een professionele setting.

Meer weten?
Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek.
www.corporatelactatie.nl

Tekst: Caroline Kruger
Caroline heeft jarenlange ervaring als jurist bij AKD en ABN AMRO Trust. Eerst als kandidaat-notaris en estate-planner en later als legal officer. Nadat ze kinderen kreeg, bleek dat borstvoeding minder vanzelf ging dan ze had gedacht. Ze kon niet ophouden met lezen over borstvoeding, ook toen haar kinderen groter waren, bleef het haar interesseren. Nu is ze werkzaam als lactatiekundige en jurist en adviseert ze bedrijven over de meerwaarde van begeleiding bij borstvoeding voor Carrière&Moederschap.

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …