Nieuws
Home - Cursus - Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 7

Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 7

Dag 7 – Ken je rechten

berenstoere borstvoedster dag 7Gefeliciteerd! Je bent aangekomen bij de laatste dag van ‘Hoe word ik een Berenstoere Borstvoeder in 7 dagen! Dit hoofdstuk zal eindigen met een opsomming van wetten die het BOOBen beschermen en een lijst van borstvoedings bronnen die altijd handig zijn om te raadplegen.

Borstvoeding geven is geen lifestyle, het gaat om publieke gezondheid.

Borstvoeden in het openbaar is geen privilege, het is een mensenrecht.

Borstvoeding en de wet
Het is heel onwaarschijnlijk dat je problemen zal ondervinden bij BOOBen. Ik weet dat het gebeurt en ik weet dat het dan een heleboel aandacht krijgt in borstvoedingsgroepen, maar de realiteit is dat de kans dat het jou gebeurt erg klein is. Hoe dan ook geloof ik dat geïnformeerd en voorbereid zijn heel veel uit maakt in onze zelfverzekerdheid over de beslissingen die we maken. Je bent slim. Dat weet ik omdat je dit zit te lezen, je staat open voor informatie, je wil meer weten. Een andere misvatting over vrouwen is dat we niet voor onszelf kunnen op komen. Jij en ik weten allebei dat dit onzin is. Als je leert en informatie verzamelt, word je krachtiger op een manier die het moeilijk maakt voor anderen om misbruik van je te maken. Vandaag zal ik het hebben over je wettelijke rechten als het gaat over borstvoeden in het openbaar en ik zal links toevoegen met gedetailleerde beschrijvingen van de wet in verschillende staten van Amerika.

Het is altijd goed om je rechten te kennen, maakt niet uit waar het over gaat, maar het is extra belangrijk de wetten rond borstvoeden in het openbaar te kennen. Deze wetten worden vaak verkeerd begrepen zodat je lastig gevallen kan worden. Bijvoorbeeld door vrouwen te vertellen dat borstvoeden in het openbaar verboden is in sommige staten van Amerika! Iets wat zou er voor zou moeten zorgen dat we beschermd worden wordt misbruikt om ons lastig te vallen en een bepaalde richting op te duwen. Als je de details van de regels ken kun je je het beste weren in het erg onwaarschijnlijke geval
dat je problemen tegenkomt bij het BOOBen.

Je hebt het recht om in het openbaar borstvoeding te geven. Laat niemand je iets anders wijsmaken. Er wordt misschien op verschillende plekken anders tegen aan gekeken, maar je kan nergens écht in de problemen komen doordat je borstvoeding geeft. Sterker nog, er zijn wetten die het illegaal maken om je te vragen of je wil ophouden. Deze wetten bestaan, maar het is niet zo dat ze vaak leiden tot arrestaties. Als iemand je vraagt te stoppen met voeden is deze persoon wel in overtreding, maar kan hier om niet gearresteerd of vervolgd worden. Laat je hierdoor niet ontmoedigen; het gebeurt steeds vaker date r aangifte wordt gedaan en borstvoedingswetten (in Amerika) veranderen sterk. De consequenties voor bedrijven en anderen die het een moeder moeilijk maken om borstvoeding te geven zullen misschien niet op korte termijn gelden, maar dit is aan het veranderen. Sommige steden in Amerika maken het bijvoorbeeld mogelijk voor vrouwen om bedrijven aan te klagen voor het hinderen van de borstvoeding. Hoe meer je BOOBt en hoe meer we het hierover hebben, hoe sneller dingen zullen veranderen. JIJ hebt de macht om verandering waar te maken door simpelweg in het openbaar borstvoeding te geven.
Ik vind dat dit echt een vrouwenrechten kwestie is. Wetten worden pas herzien als een groep mensen vinden dat ze hen niet tot hun recht laten komen als lid van de samenleving. Ik geloof dat vrouwen te vertellen dat ze niet in het openbaar mogen borstvoeden een manier van controle uitoefenen is. Het is een vorm van vrouwenonderdrukking. Het is een manier om er voor te zorgen dat vrouwen geen controle over hun eigen leven en beslissingen hebben. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen je zeker genoeg te voelen om er lekker op uit te gaan en je kind te voeden wanneer je kind het nodig heeft. Ik hoop dat je vertrouwen in jezelf als vrouw, moeder en maatschappijlid is gegroeid. Iedere keer dat je je baby voedt in het openbaar help je mee het te normaliseren. Borstvoeding normaliseren voor mannen, vrouwen en kinderen is belangrijk voor de maatschappij. Het helpt meer vrouwen te kiezen voor borstvoeding voor hun kindjes. Het helpt het lastigvallen te verminderen. Het zal helpen de maatschappij te leren dat vrouwen extreem veelzijdig, waardevol en krachtig zijn. Jij bent een Berenstoere Borstvoedster. Jij en je baby gaan de wereld veranderen!
Als je BOObt en je hebt positieve ervaringen, en die zal je zeker hebben, overweeg dan eens een positieve review te schrijven of geef een compliment aan de medewerkers van het zaakje waar je zit. Positiviteit kweekt positiviteit. Dit zaakje zal trots zijn op hun klantvriendelijkheid en hoogstwaarschijnlijk de volgende voedende moeder ook positief behandelen.

Hier kan je een review achterlaten: www.melkpunt.nl/
Als je een negatieve ervaring hebt, geef dit dan door aan Melkpunt.nl contactinformatie

* Dit artikel is een vertaling van een artikel dat vooral gericht is op mensen in de VS, maar de boodschap over jezelf sterker maken en je rechten kennen geldt voor alle vrouwen van de wereld. De meeste landen hebben wetten die BOOBende vrouwen beschermen. Zoek deze vooral uit en zorg dat je geïnformeerd bent!

Vertaling: Bogritt Ber
Het originele artikel vind je hier: http://www.thebadassbreastfeeder.com/become-a-badass-public-breastfeeder-in-7-days-day-7-know-your-rights/

LLLI | Breastfeeding in Public
Nursing In Public
Elizabeth Lee Designs: Tips for Breastfeeding in Public

Bekijk ook

berenstoere borstvoedster dag 1

Word een Berenstoere Borstvoedster (in 7 dagen) dag 1

Dag 1 – Boob’en of niet Boob’en Booben (Borstvoeden Overal, Ook Buitenshuis) lijkt misschien intimiderend voor …