Nieuws
Home - Cursus - Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 2

Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 2

Dag 2 – In the spotlight: Omgaan met gestaar

berenstoere borstvoedster dag 2Dit is het meest voorkomende twijfelpunt van vrouwen die ik vroeg waar ze zich druk om maakten als het ging verzamel je genoeg moed om naar een restaurant te gaan. Je legt je kindje aan en ziet een creepy kerel naar je staren. Je ziet vrouwen vies naar je kijken. Je ziet het stel aan de andere kant van het pad over je fluisteren. Nu zit je hem echt te knijpen. Je wil eigenlijk weg rennen, je voelt je voor schut staan. Niemand wil zo’n Boob ervaring!

Vandaag zal ik het hebben over staren en geef ik wat tips om er mee om te gaan. Eerst wil ik even wat fabels over vreemden die naar ons staren de wereld uit helpen. Meestal staren ze namelijk helemaal niet. Het zit allemaal tussen onze oren. We zijn onzeker of zenuwachtig over wat we aan het doen zijn, dus we maken er veel te veel van. We zijn bang dat mensen naar ons zullen staren en dus denken we dat iedereen die ook maar in onze richting kijkt zit te staren, terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet het geval is. Het is een raar maar bekend fenomeen. Je weet wel, je hebt net in een dronken bui een one night stand gehad met een knul die je in de kroeg tegen het lijf liep. Je stapt zijn deur uit op weg naar huis en je voelt je alsof iedereen op straat weet wat je hebt uitgespookt en je in gedachten uitscheldt voor slet.
Mensen zijn sociale wezens. We zorgen voor elkaar. Vrouwen zijn geweldig, bewonderenswaardig en interessant. Mensen kijken naar ons wat we ook doen, en toevallig maakt borstvoeden in het openbaar ons een beetje nerveus en dus misinterpreteren we blikken van mensen. Het is waarschijnlijker dat mensen het bijzonder vinden of dat ze het interessant vinden omdat ze het niet vaak zien. Misschien proberen ze een glimp op te vangen van je schattige baby! Misschien vinden ze je shirt niet mooi, misschien hangt er een snotje uit je neus of misschien zijn ze moed aan het verzamelen om je te vertellen dat je fantastisch bent.
Je druk maken dat mensen naar je staren kan een nare self fulfilling prophecy worden. Als je al van huis gaat met het idee dat mensen naar je gaan zitten staren, of dat er iemand wat van zal zeggen, is de kans groot dat je iemand zal zien staren of fluisteren. Als je van huis gaat in de wetenschap dat je een goede moeder bent, dat je meetelt in de samenleving, dat je een fantastische en mooie vrouw bent, een lekkere moeder van een baby die meer dan wie dan ook van je houdt, dan zal je zien dat anderen dat ook in je zien.

Zelfvertrouwen uitstralen
Mensen zien het verschil tussen en zelfverzekerd persoon en iemand die onzeker is. Hoe we ons van binnen voelen is van mijlenver te zien aan onze uitstraling. Het goede nieuws is dat dit makkelijk te fixen is. Alles begint namelijk met je gedachtes. Als je anders denkt, ga je je anders voelen en je daardoor anders gedragen. Onthoud altijd dat de baby die je in je armen hebt in jouw baarmoeder groeide en door jouw lichaam gevoed en beschermd werd. En toen heb je je kindje gebaard. Het maakt niet uit hoe je bevallingsverhaal gaat, je baby is hier, in je armen door jou! Nee, nee, niet de dokter, niet de vroedvrouw, niet je man, JIJ! En feitelijk gezien hebben je baby en jij het samen gedaan. Jullie hebben urenlang, misschien wel dagenlang, samengewerkt om elkaar uiteindelijk in de ogen te kunnen kijken. Jullie zijn het dynamische duo. Misschien was het een enorme opgave toen je je baby na de geboorte aan je borst legde. Misschien heb je moeten bijvoeden en misschien weet je niet hoe lang jullie het vol zullen houden, maar voor nu en in dit moment Voed je dit kind met de grote V en houd je het in leven met je eigen lichaam. Eigenlijk is er niets dat jullie niet samen kunnen doen! Niets houdt jullie tegen.
Het maakt niet uit hoe je er tien jaar geleden uit zag. Het maakt niet uit hoe je er uit zag voor je je baby kreeg. Het maakt niet uit dat je striae hebt, of losse huid of lidtekens. Je.Bent.Mooi. Ik zeg dit niet zodat je me aardig zult vinden, ik meen het serieus. Vrouwen zijn mooi. De natuur heeft het zo geregeld, het is gewoon wetenschap. En dus zullen mensen naar je kijken. En soms staren. Ze staren zoals jij start naar Ryan Gosling of naar de sterren of naar puppys of naar een gebergte. Wees er trots op. Alles aan ons vrouwen is prachtig! Ons haar, onze huid, onze ogen, onze lichamen en de energie die we uitstralen. Hier zijn een paar tips om je nieuwe gedachtes over jezelf te ondersteunen:

– Kijk mensen recht aan;
– Glimlach;
– Schouders recht;
– Neus vooruit;
– En behandel anderen je omgeving jij wil dat je kind behandeld wordt, ongeacht hoe mensen tegen jou doen

Laten we wel zijn, jij zou je kind met je leven beschermen waar je ook bent. Je baby is je eerste prioriteit. Je bent een sterke vrouw. Je bent een moeder! Wees hier trots op! De moeder van je kind zijn is het meest invloedrijke wat je kan doen, omdat jij de enige bent die het kan doen. Jij bent de enige persoon op deze planeet die de moeder van jouw kindje kan zijn. Je hebt meer invloed dan wie dan ook in het universum.

Hier volgen wat praktische tips voor wanneer de wereld zijn ogen weer uit kijkt:

– Speel met je telefoon. Als je naar beneden kijkt, zie je andere mensen niet en zal je minder snel in een spelletje wie-het-eerst-wegkijkt belanden.

– Neem een vriendin mee. Gezelschap, of ze nou borstvoeden of niet, kan helpen de zenuwen te bedwingen.

– Als het idee je aan staat kan je proberen een borstvoedingscover te gebruiken. Het kan handig zijn om een licht dekentje of een sjaal in te zetten om je borst te bedekken.

– Maak contact met je baby. Het is heel simpel, als je kan zien dat mensen naar je zitten te staren, dan kijk je dus niet naar je baby. De voeding is een uitgelezen moment om te lachen en een liefdevol moment te beleven.

Youtube Video:
http://www.youtube.com/watch?v=F7Vd9BBUpG4

Meer leesvoer(in het engels):

http://kellymom.com/bf/normal/bfip/

http://www.askdrsears.com/topics/breastfeeding/special-situations/breastfeeding-public

* Dit artikel is een vertaling van een artikel dat vooral gericht is op mensen in de VS, maar de boodschap over jezelf sterker maken en je rechten kennen geldt voor alle vrouwen van de wereld. De meeste landen hebben wetten die BOOBende vrouwen beschermen. Zoek deze vooral uit en zorg dat je geïnformeerd bent!

Vertaling: Bogritt Ber

Het originele artikel vind je hier: http://www.thebadassbreastfeeder.com/become-a-badass-public-breastfeeder-in-7-days-day-2-all-eyes-on-you/

Klik hier voor Dag 3

Bekijk ook

berenstoere borstvoedster dag 1

Word een Berenstoere Borstvoedster (in 7 dagen) dag 1

Dag 1 – Boob’en of niet Boob’en Booben (Borstvoeden Overal, Ook Buitenshuis) lijkt misschien intimiderend voor …