Nieuws
Home - Cursus - Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 3

Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 3

Dag 3 – Je omgeving

berenstoere borstvoedster dag 3 Ok, de eerste stap was naar buiten gaan met je baby terwijl je wéét dat er gegeten moet worden, met als doel borstvoeding te geven terwijl je buitenshuis bent. Nu gaan we het hebben over de echte Boob zaken. Je maakt je misschien zorgen dat je een negatieve ervaring zult hebben. Deze zorg is normaal en begrijpelijk in een cultuur waar vrouwen hier vaker om zijn lastig gevallen, maar deze incidenten komen niet vaak voor en de kans is klein dat je lastig gevallen zult worden terwijl je Boobt. Toch kan het je helpen om te ergens te beginnen waar je bijna zeker bent van een positieve ervaring. Op deze manier kan je een beetje zelfvertrouwen opbouwen op een veilige plek. Een borstvoedingsvriendelijke baby-winkel is een plek waar je je zeker welkom zult voelen. Ze hebben vaak comfortabele stoelen of banken met kussens waar je lekker kan zitten, en meestal ook borstvoedings kleding en andere items die je kan bekijken terwijl je je baby voedt. Je kan een keer een La Leche League bijeenkomst bijwonen met andere voedende moeders. En het is ook handig om deze tips voor een spiegel of met een vriendin te oefenen, zodat je tegen de tijd dat je buitenshuis bent, er helemaal op kan vertrouwen dat je ze onder de knie hebt. Nu zit je in het openbaar, je zit borstvoeding te geven en je bent op een veilige plek zelfvertrouwen aan het opbouwen! Oefenen, oefenen, oefenen.
Ontspan
Ontspannen zijn is misschien wel het belangrijkste wat je zal leren op je borstvoedingsavontuur. Baby’s zijn kleine sponsjes. Ze voelen het aan als je je niet op je gemak voelt, of als je zit te hannesen of als je van je stuk bent. Dit kan er voor zorgen dat je baby afgeleid raakt, niet goed kan aanhappen en jou nog meer stress bezorgt wanneer je in het openbaar bent. In dit artikel zal ik manieren bespreken om je op je gemak te voelen in het openbaar en daarbij iedere hindernis meenemen die ik maar kan bedenken.


Maak het jezelf gemakkelijk
Tenzij je een doorgewinterd babydraagster bent en je je baby kan aanleggen terwijk hij in een doek of drager zit, is het erg waarschijnlijk dat je wil zitten. Ik heb zo ongeveer overal gezeten: op showmeubilair in een winkel, loungestoelen in een restaurant, de trap voor een kerk, onder een boom, het bankje voor de supermarkt, een bushalte en midden op de stoep. Wees niet bang om gewoon ergens op te gaan zitten. Als het zo uitkomt dat je ergens bent en je kan geen zitplaats vinden, vraag er om. De kans is groot dat je ineens op een comfortabele bank zit waarvan je niet wist dat die er was.
Als je dan eenmaal zit, kan het zijn dat je je lekkere zachte kussen van thuis mist. Geen zorgen, er is van alles wat je kan gebruiken om je arm te ondersteunen. Probeer eens je handtas, een opgerolde jas, een luiertas, je partners knie of de deken die je als cover wilde gebruiken.

Het weer
Omdat ik in Chicago woon, lijkt ieder jaar wel een spoedcursus weersomstandigheden. Ik heb al te maken gehad met tropisch warme (32 graden), vochtige dagen en Arctische omstandigheden van -23. Als het weer zo extreem is, blijf ik liever binnen voor de veiligheid. Op minder extreme dagen kleed ik me op het weer en ga ik er op uit. Als je ergens binnen bent hoef je je niet zo druk te maken, maar als je bloot staat aan de elementen zijn sommige van de volgende tips misschien wel nuttig.
Als het buiten heet is, draag dan een dun hemdje. Dat kan je gewoon onder je borst trekken als je gaat voeden. Als je minder bloot wil laten zien, probeer dan twee hemdjes over elkaar. De ene gaat naar boven, de andere naar beneden en zo is er weinig tot geen huid bloot, en wat er bloot is wordt afgeschermd door het hoofdje van je baby. Je kan ook een dun dekentje over je schouder draperen, maar zorg er wel voor dat er genoeg frisse lucht beschikbaar is voor je baby om te ademen. Zonnehoedjes voor baby’s zijn ook een geweldige manier om je borst aan het oog te onttrekken! Vergeet niet om zonnebrandcrème op je borst aan te brengen! Het is ook een goed idee om altijd water bij je te hebben. Er bestaan spuitflesjes met een kleine ventilator er aan zodat je heerlijk koel blijft.
Als het een beetje frisjes wordt maar je nog steeds naar het park wil zijn er verschillende dingen die je kan doen om lekker warm te blijven. Je kan nog steeds die lekkere trui dragen, maar doe er een hemdje onder dat je naar beneden kan trekken zodat je buik warm blijft. Je zal je jas open moeten doen om je borst tevoorschijn te halen, dus zorg er voor dat je een sjaal hebt om je ontblote nek en borst te beschermen tegen de kou.
Aanleggen en aangelegd blijven kan moeilijk zijn in het openbaar met een baby die makkelijk afgeleid is. Als baby’s een bepaalde leeftijd krijgen willen ze alles zien wat om hen heen gebeurt. Hun aandacht wordt alle kanten op getrokken door allerlei geluiden en leuke dingen om te zien. Er is niks aan de hand met je baby. Dit is normaal en hoort bij een gezonde ontwikkeling. Het zorgt er wel voor dat je misschien een beetje achteraf moet gaan zitten in een rustiger deel van waar je ook bent. Neem je tijd, loop even rond en kijk of er een locatie is waar minder afleiding is. Het kan ook helpen om sieraden te dragen. Kettingen en armbanden kunnen je baby helpen aan de borst te blijven terwijl hij friemelt aan de leuke speeltjes die aan mama vast zitten. Probeer ook eens opzij te draaien zodat de baby ziet wat er gebeurt terwijl je voedt. Zo kan je baby kijken en eten tegelijk. Een cover of dunne deken kan helpen doordat het de wereld afschermt voor de baby zodat hij zijn aandacht bij het eten kan houden en daarna weer lekker kan gaan spelen. Als het je lukt in een drager te voeden zoals de Ergo, kan je eens proberen het slaapkapje op te trekken voor een rustige voed ervaring.
Meer leesvoer(in het engels):
http://www.lalecheleague.org/nb/nbpublic.html
http://www.breastfeedingbasics.com/articles/nursing-tips-for-the-large-breasted-woman

* Dit artikel is een vertaling van een artikel dat vooral gericht is op mensen in de VS, maar de boodschap over jezelf sterker maken en je rechten kennen geldt voor alle vrouwen van de wereld. De meeste landen hebben wetten die BOOBende vrouwen beschermen. Zoek deze vooral uit en zorg dat je geïnformeerd bent!

Vertaling: Bogritt Ber
Het originele artikel vind je hier: 

http://www.thebadassbreastfeeder.com/become-a-badass-public-breastfeeder-in-7-days-day-3-your-environment/

Klik hier voor Dag 4

Bekijk ook

berenstoere borstvoedster dag 1

Word een Berenstoere Borstvoedster (in 7 dagen) dag 1

Dag 1 – Boob’en of niet Boob’en Booben (Borstvoeden Overal, Ook Buitenshuis) lijkt misschien intimiderend voor …