Nieuws
Home - Cursus - Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 4

Word een berenstoere borstvoedster (in 7 dagen) dag 4

Dag 4 – Voeden en dragen

berenstoere borstvoedster dag 4Dit stuk gaat over borstvoeding geven aan baby’s in dragers. Ik heb hulp ingeroepen van babydraag expert, de Amsterdamse Melanie Koswal van Carry in Style. Volgens mij is zij dé persoon om om raad te vragen als het gaat om het dragen van je baby. Ik zal ieder draagsysteem bespreken en links geven naar video’s met stap voor stap instructies in het Engels hoe je je baby in een drager kan voeren. Ik hoor vaak dat vrouwen het moeilijk vinden om uit te vogelen hoe je dat het beste doet. Ik raad je aan om deze video’s te bekijken en voor een spiegel of met een vriendin te oefenen. En dan nog een paar keer te oefenen. Comfortabel en op je gemak voeden in een draagsysteem is nog maar een paar stappen bij je vandaan. Je kan het! Ik weet het zeker!

Je baby dragen is een geweldige manier om de hechting te versterken. Het wekt ook goed om je melkaanmaak op peil te houden en het maakt het zo veel makkelijker om er gewoon op uit te gaan. Borstvoeding geven aan je baby in de drager is een van de meest makkelijke manieren om in het openbaar te voeden. Mensen denken vaak dat babydragers heel duur en overbodig zijn. Maar weinig mensen zetten er een op de babylijst, maar zouden zonder blikken of blozen vragen om luxe wiegjes, wandelwagens,babyschommels enzovoort. Deze dingen kunnen per stuk meer dan E100 kosten! Wat ze gemeen hebben is dat we ze gebruiken om onze baby’s in weg te leggen, terwijl de beste plek voor je kindje juist heel dicht bij je is! Als je deze voorwerpen negeert en in plaats daarvan kiest voor een draagsysteem bespaar je zelfs geld!

Verschillende type dragers:
• Soft Structured Carriers (zachte voorgevormde dragers) or Buckle Carriers (dragers met een kliksysteem)
• Ring Slings
• Mei Tais
• Draagdoeken

Borstvoeden zal in elk type drager weer een beetje anders werken, maar het idée er achter is hetzelfde. Losser maken, laten zakken en aanleggen. Je kan je baby in de drager doen zoals je gewend bent en dan de banden of ringen wat losser doen. Laat je baby zakken tot borsthoogte en laat hem aanhappen. Hier volgen wat video’s met instructies over hoe te voeden in dragers. Ik heb voor elk type drager meerdere video’s uitgekozen die elk een beetje verschillen in de manier waarop ze het aanpakken, kies zelf wat het best voor je werkt. Welke keuze je ook maakt, houd de veiligheid in het oog. 

Dit is een link naar belangrijke veiligheidstips omtrent babydragee. http://babywearinginternational.org/pages/safety.php

Ik heb een lijst gemaakt van video’s die laten zien hoe je je kindje borstvoeding kan geven in de vier meest gebruikte types draagsystemen.


Hoe voed je in een SSC of kliksysteem:
Video 1 door Jillian bij PAXbaby.com
Video 2 door Abby, The Badass Breastfeeder
Video 3 door Amanda, Beheerderbij The Badass Breastfeeder

Hoe voed je in een Ring Sling:
Video 1 door Jillian bij PAXbaby.com
Video 2 door Abby, The Badass Breastfeeder
Video 3 door Dare

Hoe voed je in een Mei Tai:
Video 1 door Jillian bij PAXbaby.com
Video 2 door Danielle

Hoe voed je in een draagdoek:
Video 1 door Jillian bij PAXbaby.com

* Dit artikel is een vertaling van een artikel dat vooral gericht is op mensen in de VS, maar de boodschap over jezelf sterker maken en je rechten kennen geldt voor alle vrouwen van de wereld. De meeste landen hebben wetten die BOOBende vrouwen beschermen. Zoek deze vooral uit en zorg dat je geïnformeerd bent!

Vertaling: Bogritt Ber


Het originele artikel vind je hier: http://www.thebadassbreastfeeder.com/become-a-badass-public-breastfeeder-in-7-days-day-4/

Klik hier voor Dag 5

PS. we hebben Melanie gevraagd om deze tekst te controleren en aan te vullen. Ze wil er op wijzen dat dragen en voeden tegelijk heel handig kan zijn, maar niet per se voor iedereen werkt. Als het niet lukt is het ook niet erg. Veiligheid en comfort staan voorop. Jullie kunnen met vragen over dragen altijd bij haar terecht.

Bekijk ook

berenstoere borstvoedster dag 1

Word een Berenstoere Borstvoedster (in 7 dagen) dag 1

Dag 1 – Boob’en of niet Boob’en Booben (Borstvoeden Overal, Ook Buitenshuis) lijkt misschien intimiderend voor …