Nieuws
Home - Artikelen - Borstvoedingsbordjes

Borstvoedingsbordjes

In de krant lazen we over het Europees initiatief voor het plaatsen van bordjes met een symbool dat aangeeft waar moeders borstvoeding kunnen geven..
Wij vinden dit geen stap in de goede richting. Borstvoeding geven kan overal.

Er werd gesproken over een kostenbesparing voor de zorg. Dat is waar het om draait. En dat is ook waar. Maar is dit de manier om er voor te zorgen dat meer moeders borstvoeding gaan geven? Wij denken dat deze bordjes hier niet bij zullen helpen. Het maakt het vrouwen juist moeilijker en ze zullen misschien minder lang doorgaan omdat ze zich niet prettig voelen als er ergens geen bordje is. Bovendien, nu is het nog een vrije keuze om gebruik te maken van dit soort ruimtes maar dit kan al snel een verplichting worden. Of in elk geval zo voelen. Wij kunnen ons voorstellen dat moeders bij plek A worden weggestuurd omdat plek B wel zo’n bordje heeft. Behoefte aan privacy moet een vrije keuze blijven. Borstvoeding geven kan overal. Stel je eens voor dat ergens een bordje staat met: “een fles geven kan hier”. Dat is toch absurd? En waarom lijkt het ene absurd en het andere behulpzaam? Een teken dat borstvoeding normaliseren nog heel hard nodig is!

Er zouden wetten moeten komen die voedende moeders beter beschermen zodat ze gewoon, met borstvoeding, mee kunnen draaien in de maatschappij. Dat is precies waar Melkpunt voor staat.

Omdat voeden geen punt is.

borstvoedingsbordjes melkpunt

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …