Nieuws
Home - Blog - Borstvoedingsgroepen

Borstvoedingsgroepen

25 september 2015 Shirley Doderlein de Win

Tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik borstvoeding ging geven. Om mezelf voor te bereiden heb ik er veel over gelezen en ging ik naar de Haagse borstvoedingsgroep. Een groep moeders die één keer per maand bij elkaar komt onder begeleiding van diverse vrouwen met jaren ervaring en kennis over borstvoeding.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik de eerste keer even moest wennen, maar de informatie die daar werd gegeven heeft me heel erg geholpen. Voor mijn bevalling wilde ik nog een keer gaan, maar 7 weken eerder dan verwacht beviel ik en met een spoedkeizersnee.

Elke moeder kan bij de start van borstvoeding te maken krijgen met wat problemen. Met een baby die te vroeg is geboren is borstvoeding geven een nog grotere uitdaging. Ik kreeg te maken met ziekenhuis regels, meningen van vele kanten en in korte tijd komt er zoveel op je af. Het ziekenhuis was er in ons geval erg op gericht dat ze konden zien hoeveel er gedronken werd en ze kreeg dus elke voeding via een sonde en later via de fles. Ik kolfde elke 2 uur en af en toe mocht ik haar direct bij mij laten drinken. Na 3 weken mocht ze naar huis en ben ik de voedingen weer zelf gaan geven. De kolf gebruikte ik nog wel maar het liefst zo min mogelijk.

Nu, ruim 2 jaar later, kom ik nog steeds op de Haagse borstvoedingsgroep. Ik spreek regelmatig af met een aantal moeders die ik daar heb leren kennen. Samen helpen we de nieuwe moeders en we kunnen met al onze vragen en twijfels bij elkaar terecht.

Voor iedere moeder waarbij de borstvoeding, om wat voor reden dan ook lastig op gang komt is het belangrijk om ervaringen met andere moeders te kunnen delen. Om problemen en twijfels te bespreken en er gewoon voor elkaar zijn. Borstvoedingsgroepen in de regio of op Facebook bieden deze hulp en ik ben erg blij dat deze er zijn!

Foto: Charlee Lifestyle Photography
Foto: Charlee Lifestyle Photography

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …