Nieuws
Home - Column - ‘Borstvoedingsmaffia’

‘Borstvoedingsmaffia’

Breaking! Fragmenten van correspondentie van de beruchte Borstvoedingsmaffia uitgelekt!

21 februari 2015

Beste Aureola,
Onze actie van gisteren (red: het in brand steken van een kunstvoedingfabriek) was een groot succes! Nu zullen al die nieuwe moedertjes wel zelf hun baby moeten voeden! Baby’s die hierdoor geen voeding kunnen krijgen zullen we voorzien van donorvoeding. Rechtstreeks of afgekolfd. Het afgesproken bedrag zal in lege kunstvoedingdozen in de voedingslounge van Schiphol worden gedropt.
Nog vele liters!
G. Violet.

5 maart 2015
Geachte Mevrouw Zog,
Bedankt voor uw uitvoerige verslaggeving in de krant van vandaag. Wij hebben al miljoenen uitgegeven aan de inschakeling van Chinese expats om alle Kunstvoeding op te kopen. Het is veel geld, maar de paniek die het veroorzaakt bij kunstmoeders is het waard. Hahaha, geweldig om ze voor de lege schappen te zien staan, hier doen we het voor! Gelukkig is onze business zeer lucratief! De komende maanden laten we dit nog doorgaan, hoe meer aandacht er aan besteed wordt hoe beter. Ondertussen bedenken we al een volgende actie, ik houd U op de hoogte!
Nog vele liters!
G. Violet.
3

20 april 2015
Geachte Mevrouw Zog,
Naar aanleiding van uw gevoel van onbehagen over het weggooien van zoveel voeding hebben wij een oplossing bedacht. Het is inderdaad zonde om die rommel niet te gebruiken. Uiteraard vinden wij het sowieso niet geschikt voor consumptie. Op dit moment lopen er proeven om het tot lijm te verwerken en het blijkt een zeer grote kleefkracht te bezitten. Ik hoop U hiermee gerustgesteld te hebben. Ik ga er van uit dat we nog steeds op uw medewerking kunnen rekenen.
Nog vele liters!
G. Violet.

6 mei 2015
Beste Aureola,
Bedankt voor je goede input van gisteren. Deze actie zal inslaan als een bom. Aankomende Moederdag zal het over niks anders gaan! We zijn nu bezig met de uitwerking. Ik wil je vragen om met niemand te praten over operatie Domperidon. Een aantal infiltranten bij de grote waterleidingbedrijven zijn al bereid om hieraan mee te werken. Nadat je weg was bedachten we dat het net zo makkelijk was om Oxitocine door winkelcentra waar veel moeders komen te sprayen. Ze zullen lacteren of ze willen of niet!
Je vergoeding zal weer in lege kunstvoedingdozen in de voedingslounge van Schiphol worden gedropt.
Nog vele liters!
G. Violet.

Poster1-kl-RGB
Dit is natuurlijk niet hoe moeders die borstvoeding geven of hebben gegeven echt met elkaar praten. Er is geen ‘Operatie Schuldgevoel’. De laatste maanden zijn er een aantal negatieve opiniestukken over borstvoedende moeders geschreven. Het is kwetsend om in de media als maffia neergezet te worden. Het feit dat een deel van de schrijfsters van de haatartikelen zegt zelf ook borstvoeding te hebben gegeven maakt hun manier van schrijven nog onbegrijpelijker. Moeten wij ons schamen omdat we onze kinderen voeden? Gunnen zij nieuwe moeders geen fijne borstvoedingservaring? Ik vermoed dat ze makkelijk willen scoren. Het is een gevoelig onderwerp waar gegarandeerd veel reacties op komen. Maar ik vind het heel triest dat zij dit doen over de rug van vrouwen die ze juist zouden moeten steunen. En daarmee bedoel ik alle moeders. Want ook voor moeders die kunstvoeding geven is dit gif. Het steunt ze niet. Het geeft ze juist het idee dat ze worden veroordeeld omdat ze kunstvoeding geven. Ze zullen elke borstvoedingsfoto ervaren als een aanval.

Vaak durven ervaren moeders pas bevallen vriendinnen geen advies te geven als ze tobben met de borstvoeding omdat ze niet willen pushen. En dat is zonde. Want als de eerste problemen zijn overwonnen kunnen moeder en kind nog maanden of zelfs jaren van de borstvoeding genieten. Een vorm van advies zonder woorden is de melfie. Hiermee laten we zien hoe mooi en fijn borstvoeding kan zijn. Zien voeden doet voeden. Dat is al zo vaak gebleken. Dat is ook de reden dat we ons niks van deze tepelhaatpredikers moeten aantrekken. Wees trots op jezelf, borstvoeding is niet altijd de makkelijkste weg, vooral met zo veel mensen die niet begrijpen waarom het belangrijk voor ons is

Tekst: Yael Haller

Bekijk ook

Melkpunt fotoshoot 2016

Melkpunt Campagne 2016: achter de schermen

Tekst: Annemarie Pera & Ayinda Schlüter Het is weer campagnetijd! Elk jaar presenteert Melkpunt de …