Nieuws
Home - Column - Breast wishes

Breast wishes

Het normaliseren van borstvoeding, dat is wat we willen! Daar gaan we voor! Borstvoeding is de norm! Borstvoeding mag overal gezien worden! En meer van deze overtuigingen hoor je binnen Melkpunt.
Normaliseren is niet iets wat van de ene op de andere dag is gedaan. Het kan wat strijd opleveren, ook in jezelf. Soms moet je een drempel over om ergens te gaan voeden, vaker kun je je afvragen of je nu op straat moet gaan voeden omdat je baby een kik geeft, of dat je je toch haast naar huis.
Ik denk dat iedere moeder daar haar eigen grenzen in kent en verlegt. Jij kent je kindje het beste en jij weet wat werkt. Jij leest de signalen, jij bent de moeder.
Hoewel ik bij mijn eerste kindje vaak aangaf dat ik ging voeden als ik in gezelschap was, leg ik mijn tweede kindje nu overal aan. Ik voed hoe ik het prettig vind en zoek schaamteloos de beste voedplek uit als ik op visite kom. Naast dat ik snel reageer op signalen van mijn kinderen, zo was daar ineens het besef dat ik ook reageer op signalen uit mijn omgeving. Ik heb tijdens het voeden haarfijn in de gaten wie ongemakkelijk reageert. Deze mensen stoppen even waar ze mee bezig zijn, gaan verzitten, verslikken zich in een woord, zeggen: ‘Wat was ik ook alweer aan het vertellen?’ of je ziet ze denken ‘Niet kijken naar die borst! Niet kijken naar die borst!!’ Laatst zei ik tegen een man in het gezelschap: ‘Gewoon doorademen, het is maar een borst en een baby’. Dat hielp, hij ademde door………gelukkig maar! Vaak zijn mensen ook even stil en lijken ze te wachten, al heb ik geen idee waarop. Ik neem me voor om alles gewoon te benoemen in 2016, gewoon zoals het is. Het is maar een borst en het is maar een baby die drinkt. Als ik nou vroeg wie de volgende is die wil…..dan mag je even fronzen. Breast wishes!

Foto: Candid Perspective Photography
Foto: Candid Perspective Photography

Tekst: Annemarie Pera

Bekijk ook

Melkpunt fotoshoot 2016

Melkpunt Campagne 2016: achter de schermen

Tekst: Annemarie Pera & Ayinda Schlüter Het is weer campagnetijd! Elk jaar presenteert Melkpunt de …