Nieuws
Home - Column - Column: 6 manieren om een voedingsschort te gebruiken

Column: 6 manieren om een voedingsschort te gebruiken

Fleur Miller (30), moeder van Ewan, Mack en Kate, vrouw van Kevin. Woont in Utrecht, blogt op www.mizflurry.nl en Pinners on the go go Ze studeerde Digitale Communicatie.

Ruim zeven jaar geleden, tijdens de zwangerschap van mijn eerste zoon, kreeg ik mijn eerste voedingsschort. Drie kinderen, vier voedingscovers en 5,5 jaar borstvoeding verder weet ik precies waar je zo’n ding voor kunt gebruiken.

1. Om je baby te bedekken tijdens het voeden
Ik begon natuurlijk met de schort te gebruiken waarvoor hij bedacht is. Zeven jaar geleden, om mijn pasgeboren baby te voeden als ik buitenshuis voedde. Toen voelde ik me minder comfortabel om in het openbaar te voeden, ging het aanleggen nog niet zo snel en had ik een kleine baby die nog niet protesteerde als hij onder een doek gestopt werd.

2. Om je baby te beschermen tegen wind
Al gauw werd het steeds lastiger om mijn baby onder een doek te frommelen en te voeden, maar ik bleef de doek buiten gebruiken tijdens het voeden als het niet zulk mooi weer was. Als mini-tent, instant bescherming tegen weer en wind.
fleur
3. Als dekentje
Dan komt baby nummer twee en begin je al iets makkelijker en minder georganiseerd te worden. Het aan de borst slingeren ging inmiddels zo makkelijk dat ik geen cover meer nodig had en ik voelde me ook niet meer oncomfortabel. Je vergeet eens een dekentje, maar dat nieuwe voedingsschort die je tijdens de babyshower hebt gekregen zit wel in de luiertas. Ze zijn wel niet zo dik, maar beter iets dan niets toch?

4. Als zonnewering
Vier jaar geleden waren die handige dooky’s nog niet op de markt. Ik had wel een UV-scherm bij de kinderwagen, maar dat ding vergat ik bijna altijd mee te nemen. Dan is zo’n grote doek ook weer handig om over de kap van de kinderwagen te gooien, om zo toch een beetje schaduw voor je kleintje te creëren.

5. Als spuugdoek
Het is waar, bij iedere baby word je makkelijker en wordt het leven chaotischer. Bij mijn derde baby heb ik eigenlijk nooit meer spuugdoekjes bij me. Ik viste dus meestal wat anders uit de luiertas; je raadt het al: het voedingsschort. Lekker groot, dus snel gevonden in geval van nood. De meeste van die dingen hebben een handig stukje badstof wat zelfs bedoeld is voor babyspuug, dus ik hoef me niet eens zo heel schuldig te voelen.

6. Als verschoonkussen
Ok, kussen is een groot woord natuurlijk, maar ik gebruikte de doek vaak bij mijn derde om de bank bij opa en oma te beschermen tijdens een verschoning. Of met een kussen eronder op tafel. Zoals je normaal eigenlijk een hydrofiele luier gebruikt, maar die was ik natuurlijk vergeten.
Mijn dochter (nummer 3) heb ik nooit onder de doek gevoed en ik voed meer buitenhuis dan bij de eerste twee. Bijvoorbeeld in het Stadskantoor, bij het Spoorwegmuseum en in het zwembad. Haar snel even aanleggen valt minder op dan met een hongerige en huilende baby naar de cover te zoeken om haar vervolgens al tegenspartelend onder de doek te willen verstoppen.
Toch vind ik het dus handig om een voedingsschort in mijn tas te hebben en ze hebben nog leuke printjes ook 😉

Bekijk ook

Melkpunt fotoshoot 2016

Melkpunt Campagne 2016: achter de schermen

Tekst: Annemarie Pera & Ayinda Schlüter Het is weer campagnetijd! Elk jaar presenteert Melkpunt de …