Nieuws
Home - Column - Column: Ziek

Column: Ziek

Tekst door Yael Haller

Wat is het toch zwaar om je kind te voeden terwijl je ziek bent. Vooral als hij zich zelf ook niet zo lekker voelt en non stop wil drinken. Ik zit er nu middenin. En dat nu de lente eindelijk in aantocht is. De hele herfst en winter zijn alle griepjes langs ons heengegaan. Tot nu dus. De laatste 4 nachten zat er maximaal 45 minuten tussen, alsof hij net geboren is en mijn productie aan het regelen is. Maar hij is bijna twee. Hij zal het wel nodig hebben, want hij wil verder helemaal niks eten deze dagen. Behalve af en toe een stukje appel. Vanochtend zag ik ineens twee nieuwe hoektanden, dus dat maakt hem nog zieliger. Ik ben wel dankbaar dat ik hem op deze manier wat troost kan bieden en me geen zorgen hoef te maken of hij wel genoeg voedingstoffen binnenkrijgt. Mijn andere twee kinderen zijn ook ziek, dus ik kan niet echt rustig aan doen. Het is ook algemeen bekend dat moeders nooit ziek mogen worden. Even doorbijten dus.

leyla
Leyla: ik ben blij dat hij vlak na zijn schisis operatie weer bij me kon drinken.

Ik ken een aantal vrouwen die hun kind zelf voeden ondanks chronische pijn en ziekte. Nu ik daar aan denk schaam ik me opeens dat ik klaag over deze paar snotterige dagen. Dat is natuurlijk niks vergeleken met wat zij al maanden meemaken.

huisartsenpost
Francien: Ideaal, voeden op de Huisartsenpost terwijl er een hoofdwond geplakt moest worden en ZL (16mnd) niet stil wilde blijven zitten.

Behalve verlichting bij snottebellen en koorts heeft het geven van borstvoeding mij vaker geholpen in medische situaties. Vooral als geruststelling en tegen de verveling in de wachtkamer. Maar ook als troost na een vaccinatie of vervelend onderzoek. Zelfs een keer tijdens het verbinden van een brandwond. Ik heb drie wilde jongens, dus ik kom regelmatig bij de huisartsenpost. We hebben al van alles meegemaakt. Een gebroken tand door een valpartij, een gebroken been door een botsing op de trampoline en een snijwond door een gebroken schilderij. Ik hoop natuurlijk dat het hierbij blijft. De laatste keer was die snijwond. Er speelden toen twee vriendjes bij ons, ik had dus vijf jongens bij me die de wachtkamer op stelten zetten. En maar eentje die ik kon afleiden met borstvoeding. Dr. Alice kreeg ze wel stil en ze stonden aandachtig te kijken tijdens het hechten. Zouden ze voortaan voorzichtiger doen met apenkooien?

bot

Bekijk ook

Melkpunt fotoshoot 2016

Melkpunt Campagne 2016: achter de schermen

Tekst: Annemarie Pera & Ayinda Schlüter Het is weer campagnetijd! Elk jaar presenteert Melkpunt de …