Nieuws
Home - Comfortabel voeden

Comfortabel voeden

Eerder noemden we al: voed hoe jij wilt voeden. Er zijn een hoop tips & tricks om je kindje bij de les te houden. Volg hierin je gevoel. Als jij ontspannen kan voeden, dan ervaart je kindje ook rust. Hier onze tips.

#melfie

Maak een #melfie voor Melkpunt en deel deze met ons. Via Facebook, Instagram of Twitter.

Lees meer »

Relax

Lach en haal adem. ‘Wild-voeden’ is vaak niet zo relaxt en mooi als we zouden willen, maar we doen het wel!

Lees meer »

Borstvoedingsketting

voedingsketting

Je kunt tijdens het voeden je kindje afleiden bieden met een zogenaamde ‘borstvoedingsketting’. Hier friemelen ze aan tijdens het drinken en zo krijgen ze minder afleidende prikkels vanuit de omgeving binnen.

Lees meer »

Signalen

Probeer in het begin in te schatten wanneer je kindje trek krijgt en ga dan voeden. Let goed op de eerste hongersignalen van je kindje, dat scheelt een hoop drama en hormoonuitbarstingen bij jezelf. Desnoods leg je je kindje eerder aan op jouw verzoek.

Lees meer »

Een fijne plek

Kolftip een fijn plekje

Zoek een plek die prettig is voor jou! Is dat een beetje achteraf in dat restaurant, dat is dan prima! Wil je liever zittend in het gras voeden, ook prima. Zoek voor jezelf de ontspanning.

Lees meer »

Samen Sterk

samenvoeden

Neem iemand mee die je prettig vindt om mee te hebben. Iemand die een veilig gevoel geeft, een vriendin, je moeder, je man, enzovoorts. Of juist een andere moeder die ook borstvoeding geeft.

Lees meer »

Spiegeltje Spiegeltje

Vind je het heel spannend en weet je dat je buitenshuis gaat voeden? Oefen dan thuis eerst voor de spiegel of laat iemand een foto maken of een filmpje. Zo weet je hoe je eruit ziet als je wil voeden in het openbaar. Vaak is er namelijk veel minder te zien dan jij denkt.

Lees meer »

Borstvoedings- of mamacafe

Zoek een borstvoedings- of mamacafé op in je buurt. Deze gezellige bijeenkomsten verlagen vaak de drempel wat het voeden buitenhuis betreft. Er zijn daar ook moeders die borstvoeding geven. Samen voeden is vaak veel minder spannend.

Lees meer »