Nieuws
Home - Melkpunt helpt! - De Bijenkorf: Kolven mag, in een ‘rustige’ hoek van het restaurant

De Bijenkorf: Kolven mag, in een ‘rustige’ hoek van het restaurant

Situatie

Een moeder wilde kolven in de Bijenkorf. Ze deed navraag bij de klantenservice waar dit kon. Ze verwezen haar naar een rustige hoek in het restaurant. Het bleek juist een onrustige hoek te zijn, het winkelend publiek liep af en aan, achter haar langs. Dit was geen prettige plek om te kolven. Het mocht van een andere medewerker wel op het toilet en het maakte niet uit hoe lang ze erover zou doen. Dit voelde voor de moeder niet prettig, want niet hygiënisch.

Later heeft de moeder nog een bericht uit onvrede achtergelaten op de facebookpagina van de Bijenkorf. Ze kreeg als reactie het volgende terug:

‘Wij hebben hier helaas geen specifieke ruimte voor. Je zou eventueel gebruik kunnen maken van de invalide toilet die ruimer is, of even naar de Klantenservice lopen zodat zij je naar een ruimte kunnen begeleiden. #bcare’.

 

Actie

Ik belde een dag later met de PR-manager van het hoofdkantoor. Zij luisterde en wilde eerst even zelf contact hebben met de desbetreffende winkel. Ze belde mij later die dag terug.

Ze bood haar excuses aan namens de winkel. Dat was 1! En ten tweede benoemde ze dat er blijkbaar niet genoeg bekend is bij de medewerkers over het borstvoedings- en kolfbeleid voor klanten. Het is toegestaan om overal te voeden. Daarnaast mag er altijd gekolfd worden in een paskamer, zij hebben zelfs paskamers die op slot kunnen. Ze willen niet dat er gekolfd wordt op een toilet, dit is onhygiënisch. Klanten kunnen via de klantenservice navraag doen voor een geschikte paskamer.

 

Conclusie

De medewerkers van de Bijenkorf zijn niet op de hoogte van het borstvoedings- en kolfbeleid voor klanten. Het beleid is namelijk prima en vriendelijk. Mocht je dus willen kolven in de Bijenkorf, dit kan! Loop wel even naar de klantenservice toe.

 

Verslag door Annemarie Pera – Westphaal

Bekijk ook

MIA studeert

Vorige week vrijdag schreef ik een blog over mijn borstvoedingsreis. Daarbij noemde ik zijdelings dat …