Nieuws
Home - Blog - De gêne voorbij

De gêne voorbij

Tekst: Hilde Wiegel, 11 September 2015

Waar ik enkele maanden geleden nog schreef over ‘mijn schild, mijn kudde’ schrijf ik nu over ‘lak aan alles en iedereen’. Vrij recentelijk is dan toch eindelijk het punt aangekomen dat het me gewoon echt niets meer uitmaakt. Zoals jullie al weten voed ik altijd al gewoon overal, maar nu mijn zoon 1,5 is ben ik echt de gêne voorbij.

Dit geldt in ieder geval voor de openbare plaatsen waar ik kom zoals het park, strand, winkels, restaurant, op straat op een bankje… echt anywhere. Ik zie het ook gewoon niet eens meer, bepaalde blikken of iets dergelijks. Misschien ziet niemand het? Ik ben er nu zelfs een beetje trots op. Is dat de behoefte om toch ergens “anders” in te zijn? Vroeger was ik ook altijd graag een beetje anders. Anders dan mainstream, dat zie ik nu in. Ik kleedde me alternatief en ging gewoon overal waar ik er zin in had zitten om een blowtje te draaien, middenin de stad, het maakte mij niet uit wat anderen daarvan dachten. Het was denk ik zelfs een beetje provocerend bedoeld. Ook dat zie ik nu. Ach ik was me toch een puber. Uiteraard ligt dat in een ver verleden (zeker 16 jaar terug) en ben ik inmiddels een volwassene en een moeder. Maar dat het met borstvoeding geven toch 1,5 jaar lang niet helemaal zonder lak aan alles en iedereen was is dan dus eigenlijk wel gek, of is dat normaal? Ik weet het niet.

Op een verjaardag bij een vriendin of op bezoek bij bepaalde mensen in mijn privé-kringen zou er nog wel wat gêne kunnen zijn, ware het niet dat Philippe niet meer zoveel komt voor een slok. Hij is dan toch zo druk bezig met andere, interessante dingen, zoals de stofzuiger ter plaatse (lichtelijk een obsessie).
Ik moet zeggen dat ik er best content mee ben, deze recentelijke verandering. Het heeft alleen nu, in tegenstelling tot 16 jaar geleden, niets met provoceren te maken maar met vrijheid. De vrijheid om mijn kind te geven wat ik hem nodig acht zonder me er opgelaten bij te voelen. En dat voelt echt goed.

ahilde

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …