Nieuws
Home - Column - Drinken Ho Maar

Drinken Ho Maar

Eerder schreef ik al een column over mijn zoon. Hij vond de wereld mooi en was te alert en hij wilde meedoen, kortom alles behalve drinken. Ik werd weer zwanger en beviel van Madee. Een flinke baby die al snel hetzelfde drinkgedrag kreeg als haar broer. Frustrerend!

Zij gaat overal mee naar toe, het leven staat minder stil dan na de eerste het geval was. Soms, als we ergens zijn, geeft ze hét signaal dat ze wil drinken. Het komt er in de praktijk op neer dat ik mijn borst aan het flashen ben en dat is bijzonder onprettig, vooral voor mij. Ze hapt aan en draait weer weg, ze hapt aan en bijt, ze hap aan en laat weer los of erger: ze kijkt niet eens! Ik doe mijn borst weer weg en probeer de andere borst, ik probeer een andere houding, een andere plek, draai mezelf weg, kijk haar aan, kijk haar niet aan, benoem het……van alles probeer ik: maar nee, ze drinkt amper. Soms 3 slokken, vaak niks.

Ze kijkt naar de andere kindjes in de speeltuin en wil weg. Ik doe de borst ook maar weer weg en ze wil toch wel en trekt aan mijn trui, ik haal de borst dan maar weer tevoorschijn. Zo kan dit lang door gaan. Ik kan vaak minder goed ergens rustig gaan zitten, er rent namelijk ook nog een peuter rond. Uiteindelijk eet ze dan maar een stukje fruit of rauwkost, soms ook brood. Zodra we weggaan realiseert ze zich dat ze dorst heeft, honger: hard huilen is het gevolg. Ik voed haar dan onhandig in de auto en ze lijkt tevreden, tot we weg rijden!

Drinken ho maar
bron foto: https://www.breastfeedingbasics.com/qa/pulling-away-from-nipples

Als we dan thuis komen en gaat slapen drinkt ze onwijs veel. Ik hoop nu wel dat het over gaat en ik blijf haar aanleggen, overal en op vraag. Nog nooit hebben zoveel mensen mijn borsten gezien! Ik oefen thuis nu dat zij zittend drinkt, zodat ze alles kan zien. Ik bewonder alle kinderen die overal gezellig drinken en ik ben haast jaloers op al die tepels die meedraaien en zo flexibel blijken te zijn. Hoe ironisch is het dat ik voor Stichting Melkpunt werk?!

 

Bekijk ook

Melkpunt fotoshoot 2016

Melkpunt Campagne 2016: achter de schermen

Tekst: Annemarie Pera & Ayinda Schlüter Het is weer campagnetijd! Elk jaar presenteert Melkpunt de …