Nieuws
Home - Blog - Geïnduceerde lactatie

Geïnduceerde lactatie

Tekst: Daniëlle, 30 oktober 2015

Mijn borstvoedingsverhaal begon anders als bij de meeste moeders. Ik was namelijk niet zwanger maar wel in verwachting. Mijn zusje droeg onze baby. Al vanaf het eerste moment had ik de wens om borstvoeding te geven. Dat dit niet ‘zomaar’ mogelijk zou zijn had ik zelf al bedacht. Een zoektocht over het internet bracht me bij een protocol om borstvoeding op te wekken zonder zwanger te zijn. De juiste zoekterm bleek ‘geïnduceerde lactatie’ te zijn.

Met hormonen, medicijnen, kolven en een flinke dosis doorzettingsvermogen is het me gelukt om de borstvoeding op gang te brengen. Waar ik begon met één druppel (waar ik bijzonder trots op was én ben), kolfde ik vlak voor de geboorte ruim 600 ml melk per dag.

Na de geboorte zocht ons zoontje al snel mijn borst. Wat een bijzonder magisch en intens moment was dat! Het kleine kaboutertje waar we al maanden naar uitkeken dronk aan de borst. Alle voorbereidingen waren niet voor niets geweest.

Na een paar weken ging ik voor het eerst met ons zoontje naar de stad. Best spannend! Maar hij vond het prima in de draagdoek en sliep heerlijk. Op het moment dat hij honger kreeg zocht ik een terrasje om te kunnen voeden. En terwijl ik daar zat, met mijn kleintje aan de borst, besefte ik me dat niemand zich af zou vragen hoe en via wie hij ter wereld was gekomen. Voor iedere willekeurige voorbijganger was het duidelijk: jij bent zijn mama.

Inmiddels zijn we drie maanden verder. En nog steeds is elke voeding bijzonder en voelt als een cadeautje. Wat hebben we veel mooie momentjes samen. En wat geniet ik er enorm van. Blij dat ik doorgezet heb, deze periode neemt niemand ons af!

geïnduceerde lactatie

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …