Nieuws
Home - Blog - Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste.

De meeste borstvoedingsverhalen die ik heb geschreven gaan over Rinji. En deze keer gaat het over Kimora. Waarom? Omdat het bij Kimora zo bijzonder is en iedereen mag het weten!

Bij Kimora was de borstvoeding helaas mislukt. Na 2 maanden lang veel aanleggen, nakolven en in de nacht om de 2 uur opstaan om te kolven maakte ik nog niet genoeg melk aan. Het maakte niet uit wat ik deed, ik bleef max 10 cc kolven, soms, met geluk, 20 cc.

Mijn meisje is constant ontevreden na de borst. Ik was er kapot van. Want ik wilde heel graag borstvoeding geven. Met pijn in mijn hart heb ik toen besloten om op te geven. Ook omdat de mensen in mijn omgeving zeiden dat het beter was om ermee te stoppen.

Toen zwanger werd van Rinji besloot ik dat ik deze keer wel zou slagen! In de 36e van de zwangerschap begon ik met kolven met de hand. Als ik 2 druppels op een lepeltje kreeg dan was ik al super blij! Ik was zo trots en ik liet het aan Remy (mijn man) zien , zo van: “Kijk, ik heb 2 druppels op de lepel gekregen!” En dat deed ik elke dag. Van 1 druppel kolfde ik na een tijdje een volle lepel!. Ik was zo trots!. En alle kleine beetjes deed ik in de vriezer. Want ik had het vermoeden dat Rinji bijvoeding nodig ging hebben omdat hij een grote baby was vergeleken met zijn zus.

Kimora werd grote zus de dag voor haar verjaardag. Wat waren we gelukkig. Omdat ik bang was dat ik niet genoeg melk zou aanmaken ben ik direct gaan kolven na Rinji’s geboorte. En toen had ik overproductie! De melk die ik afkolfde probeerde ik Rinji via de fles te geven. (dit raden we overigens niet aan! red.) Maar hij heeft nooit de fles gewild. Dus ik liet de fles staan op de tafel. En daar kwam Kimora aan kruipen. Ze pakte de fles, deed het in haar mond en begon te drinken. Ze vond het zo lekker. Ik kan me nog goed herinneren hoe ze ervan genoot. En dat ze ‘yummie’ zei. Dus ik dacht, zou het lukken? Ik probeerde haar aan te leggen, natuurlijk wist ze niet meer hoe het moest. Wat moet zij nou met de tepel in haar mond? Ze speelde er een beetje mee en lacht en giechelt er naar. Ik blijf het elke dag proberen. Het heeft me maanden gekost om Kimora perfect te laten happen en toen begon ze uiteindelijk echt uit mijn borst te drinken. Ik hoorde haar slikken. Ze hapte perfect aan. ZE DRONK ECHT UIT MIJN BORST!! Ik was zo trots dat ik ervan moest huilen. Ik was in de hemel. Ook mijn dochter kan ik nu voeden!!
Alles is dus mogelijk als je maar niet opgeeft! Als je lang genoeg blijf proberen dan kan je slagen. Misschien niet meteen op de manier dat je van te voren had verwacht, maar het kan.
Dit is dus mijn verhaal over tandemvoeden. Het is niet hetzelfde als andere moeders, maar ik ben trots en gelukkig dat ik nu mijn beide kinderen kan voeden.

Shirley voedt Kimora na een jaar

Bekijk ook

studeren en borstvoeding

Borstvoeding en studie

Na 9 jaar studeren en 3 kinderen tijdens de opleiding te hebben gekregen ben ik …