Nieuws
Home - interview - Interview: De Tettenvrouw

Interview: De Tettenvrouw

            tettenvrouw                                                

 Borstenman. Van het vrouwelijk geslacht.Liefhebber van tietjes, dat lijkt me duidelijken die deel ik graag alhier.

 

 

 

Zo luidt de bio van Tettenvrouw, een blog die ode brengt aan de borst in al haar glorie. Met respect voor het vrouwelijk lichaam. En met succes, ze heeft ruim 4500 volgers.. Na een bezoek aan het blog valt het je meteen op, dit zijn geen ordinaire plaatjes, maar prachtige odes aan het vrouwelijk lichaam. Elke foto is een klein kunstwerkje.

tettenvrouw zwanger tetten

 

 

 

 

 

 

 

Jeanique Kats, de vrouw achter de Tet, is ondertussen 14 maanden moeder en een voedende in borst en nieren.

Melkpunt vindt haar fascinerend. Het is mooi om te zien dat zij borsten waardeert in al hun functies. Zowel pre-baby tijdperk als erna. Een interview leek ons een goede reden om ons idool te ontmoeten. Anamaria en Ayinda sprongen in de auto om op bezoek te gaan.

 
twitter

 MP: Hoe ben je op het idee gekomen om Tettenvrouw te beginnen?

Jeanique:  Het begon allemaal als een grap. Ik noemde mezelf al borstenman en dat vond men leuk. Ik runde al enige tijd een goed bezocht blog en Tettenvrouw als aparte blog was voor mij een logisch vervolg. Mijn eigen blog is  serieuzer, persoonlijker en  niet op fashion georiënteerd. Met Tettenvrouw wilde ik fashionfoto’s van borsten, met respect voor de vrouw, laten zien.

Het woordje tet was altijd al mijn favoriete woord voor borsten, minder plat dan tieten, minder zwaar als borst.

Twee maanden na het opzetten van Tettenvrouw kwam ik op de radio bij 3FM in de Coen & Sander show en vanaf toen ging het balletje echt rollen.

Melkpunter Yin knikt. Zij weet dat nog, die dag in de eeuwige file op weg naar huis. Ze had het twitteraccount meteen opgezocht en is sindsdien een trouwe volger.

‘Borsten zijn prachtig, mooi & sexy, maar puntje bij paaltje zijn ze natuurlijk bedoeld om te voeden.’

jeanique
‘Almost 1 year of teamwork. One of the best things that ever happened to me without being very sentimental about it. I love this so much.’

MP: Ondertussen ben je 14 maanden moeder van je prachtige zoon Flynn. (heeft overigens ook zijn eigen domein onder de naam Headless Hipster) 
Wat wij heel bijzonder vinden is dat je toch door bent gegaan met Tettenvrouw, en nu een fervent voorvechtster van borstvoeding bent. Hoe is dat gegaan? Voor mij straal je heel veel kracht uit, juist doordat je borsten openlijk waardeert om hun vrouwelijkheid en sex-appeal, maar ook om hun vermogen om een kind groot te brengen.

Jeanique: In mijn hoofd is het wat lastiger te verenigen. Borsten zijn prachtig, mooi & sexy, maar puntje bij paaltje zijn ze natuurlijk bedoeld om te voeden Mijn borsten zijn nu bijvoorbeeld echt voor Flynn en minder voor Miel (haar man, red).

Toch wilde ik graag doorgaan met Tettenvrouw.

Ik heb moeite met de ophef over (buitenshuis) voeden. En moeite met het verstoppen van hetgeen waar onze prachtige lijven voor bedoeld zijn. Stel je voor dat je mond alleen nog maar geassocieerd wordt met sex. Zouden we dan niet meer in het bijzijn van anderen durven eten?

Ook het woord discreet vind ik niks, hoe discreet moet je zijn? Met discreet verdwijn je langzaam. Het zou niet raar moeten zijn de borst te accepteren als een natuurlijk middel om een jong kind te voeden, net zoals het wordt geaccepteerd dat ze sexy kunnen zijn.

'Bij de apen! BAM! 1 Jaar Borstvoeding! #borstvoeding #melkpunt #geenpunt'
‘Bij de apen! BAM! 1 Jaar Borstvoeding! #borstvoeding #melkpunt #geenpunt’

‘Stel je voor dat je mond alleen nog maar geassocieerd wordt met sex. Zouden we dan niet meer in het bijzijn van anderen durven eten?’

MP: Een van onze stellingen is “Een vrouw met een kind aan de borst moet ook volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij”. Veilig kunnen voeden buitenshuis gaat ook om vrijheid. Wat vind je daarvan?

Jeanique: Support is heel belangrijk om een veilig gevoel te kunnen creëren. Bijvoorbeeld samen met een vriendin die zelf voedt naar buiten gaan. Ook is support van je partner onontbeerlijk, die maakt of breekt het vaak. Ik heb gelukkig een hele fijne man die mij in alles steunt.

De huidige flescultuur zorgt voor een algemene belemmering voor moeders. Borstvoeding valt niet te plannen, en dat maakt het lastig in een maatschappij waarin alles gepland wordt. We leven in een plancultuur. Mensen snappen het ook niet: Baby’s drinken toch om de drie uur? Dan neem je toch een flesje mee voor onderweg? Zo werkt het natuurlijk niet, en dat weten jij en ik, maar ik merk dat het voor de rest van de mensen soms niet te vatten is.  Als dit duidelijker is en meer geaccepteerd wordt, is de drempel om buitenhuis te voeden ook lager, er is meer begrip. Borstvoeding kan en mag, altijd en overal.

MP: Wat vind je van Melkpunt, voegt het iets toe als je kijkt naar de huidige borstvoedingsorganisaties?

Melkpunt kan iconisch zijn. Het is hip, bereikt een jonge generatie en is leuk en aantrekkelijk. Jullie kunnen een stuk onzekerheid bij (jonge) moeders wegnemen. Wat ik als tip mee wil geven aan (jonge) moeders: Ga samen met iemand de deur uit, neem iemand mee die jou een prettig gevoel geeft. Dit verlaagt de drempel om buitenhuis te voeden.

 

www.tettenvrouw.com

jeanique

 

Interview door Ayinda Schlüter en Anamaria Hofstra

Bekijk ook

borstvoeding bruiloft viral

Interview: Voeden tijdens je bruiloft.

Christina Torino-Benton was deze week even wereldberoemd omdat haar trouwfoto ‘viral’ ging. Wat was er …