Nieuws
Home - Artikelen - Jamie Oliver op de bres voor borstvoeding

Jamie Oliver op de bres voor borstvoeding

Tekst: Lucinda Bertels

Vrijwel gelijktijdig met de aankondiging van de komst van zijn vijfde kind heeft Jamie Oliver zijn volgende project kenbaar gemaakt: de promotie en normalisatie van borstvoeding. Daar zijn wij bij Melkpunt natuurlijk erg enthousiast over!

Borstvoeding is het epicentrum van alles.

‘We moeten vrouwen in Groot-Brittannië ondersteuning bieden in het geven van borstvoeding, waar ze maar willen.’ zo stelt Jamie. Dat geldt natuurlijk ook voor moeders in Nederland. Hij vertelt verder dat hij het van belang vindt dat vrouwen zich gesteund voelen en goed geïnformeerd zijn. Hij heeft het daarbij met name over de voor borstvoeding gevende vrouwen verlaagde risico’s op borstkanker, een argument wat volgens Jamie te weinig naar voren gebracht wordt. Wanneer het aankomt op overgewicht en groeistoornissen is borstvoeding het begin van het verhaal volgens Jamie: ‘Borstvoeding is het epicentrum van alles’.

Hier is te horen hoe Jamie zijn argumenten uiteen zet.

Laten we hopen dat deze campagne van Jamie net zo succesvol uitpakt als zijn vorige campagnes, het verbeteren van het eten dat kinderen op school krijgen en de belastingheffing op drankjes met veel suiker. Go Jamie! Welke bekende Nederlander zal in zijn voetsporen treden, denken jullie?

Jamie en Jools
Jamie en Jools (Foto: Shutterstock)

Bronnen:
New Zealand Herald
Audioboom.com

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …