Nieuws
Home - Buitenshuis kolven

Buitenshuis kolven

Kolven is voor veel vrouwen een vervelende handeling die bij borstvoeding hoort. Vooral als het niet voor een leuk uitje is, maar om de tijd op je werk te overbruggen. Je voelt je ongemakkelijk en vaak ook opgejaagd, want je collega’s wachten. Ook tijdens de leuke uitjes is kolven vaak lastig. De komende tips hebben geen betrekking op de manier van kolven, maar juist hoe je het meest ontspannen kunt kolven op een andere locatie dan je vertrouwde omgeving, zoals thuis.

Win informatie in

Kolfruimte op festival 'The Brave'

Als je op een nog onbekende locatie moet kolven, bel de locatie van te voren op. Vraag naar de mogelijkheden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je daadwerkelijk moet gaan kolven. Vraag ook of je je kolfspullen ergens kunt opbergen op de locatie, dat scheelt gesjouw.

Lees meer »

Check, check, dubbelcheck

Kolfspullen

Check, voor je van huis gaat, of je alle benodigdheden voor het kolven bij je hebt! Het is ontzettend vervelend als je bent vergeten je kolfschelp mee te nemen of een slangetje mist.

Lees meer »

Plan B

Kolftip plan B

Zorg altijd voor een plan B. Bedenk goed wat je kan doen als het niet lukt om welke reden dan ook. Oefen eens met handmatig kolven, zo kan je als je op knappen staat altijd even wat weg laten lopen. Zoek desnoods een 2e kolflocatie in de buurt of regel dat je kind eventueel gebracht kan worden. Haal de druk …

Lees meer »

Tip de locatie

kolven op de kermis

Veel bedrijven en andere openbare locaties, blijken het toch lastig te vinden om zich in te leven in een vrouw die wil kolven. Geef ze daarom een tip en een positief punt mee per mail, nadat je ergens hebt gekolfd. Het kan er alleen maar beter van worden.  

Lees meer »

Kleding

kolfkleding

Zorg dat je makkelijke kleding aan hebt, waar je makkelijk in kunt kolven. Veel vrouwen vinden het kolven al niet prettig, maak het dus op dit vlak zo aangenaam mogelijk. Zorg dat je borsten prettig onder je kleding uit kunnen komen en dat je ontspannen kunt zitten.

Lees meer »

Ontspan

Kolven in het vliegtuig

Stress en kolven gaan niet samen. Een extra uitdaging als je op een andere locatie moet kolven dan je gewend bent! Ga zitten zoals je wil zitten, breng je lijf tot rust, adem rustig, lees wat op je mobiel, kijk een filmpje van je kind en ontspan.

Lees meer »

Gezelschap

Gaat er iemand mee die je vertrouwt, met wie je een fijne band hebt? Vraag, als je dat prettig vindt, of diegene even de wacht houdt. Soms kan het beschermend voelen als er een prettig iemand bij je in de buurt is, soms ook totaal niet!

Lees meer »

Deel het mee

kolf

Als je met een groep weg bent, benoem dat je gaat kolven en dat je bijvoorbeeld ruim 30 minuten weg bent. Waarom een ruime tijd aangeven? Dan gaan ze niet op je zitten wachten: niets zo vervelend als moeten kolven en het gevoel hebben dat je op moet schieten. Neem die tijd dus ook!

Lees meer »