Nieuws
Home - Melkpunt helpt! - Kolven in de babykamer van V&D mag niet, het is te druk

Kolven in de babykamer van V&D mag niet, het is te druk

Situatie

Een moeder wilde kolven in de V&D. Ze vroeg het in eerste instantie aan de toiletjuffrouw. Ze wilde best kolven in de babykamer, onderdeel van de toiletten. De toiletjuffrouw antwoordde dat dit niet kon, want ze zou de kamer te lang bezet houden. Haar argument dat het maar 10 minuten zou duren, hielp niks. De toiletjuffrouw vond het op die dag te druk en op een rustige dag zou het wel mogen. Deze moeder kon het eventueel op de toiletten van de 2e verdieping proberen.

 

Actie

Ik belde de volgende dag met het hoofdkantoor van de V&D en werd doorgeschakeld naar de desbetreffende winkel. Ik kreeg een fijne medewerker van de V&D Utrecht aan de telefoon. Zij luisterde naar mijn verhaal en reageerde verrast! Zij benoemde dat er nooit toegestaan wordt om te kolven op de toiletten of in de buurt van de toiletten, zoals de babykamer, want dit is onhygiënisch. Ook al maakt de V&D natuurlijk de toiletten goed schoon, het blijft een onhygiënische plek. Zoals zij het zelf verwoorde: ‘Ik zou ook niet lunchen op een toilet’. Ze vertelde wel dat het altijd mogelijk is om in een paskamer te kolven. Het is dan prettig om navraag te doen bij de klantenservice of de receptie, zij begeleiden je dan naar een geschikte verdieping en paskamer.

Voeden kan en mag overal, dit zou ook in een paskamer mogen indien je je daar prettiger bij voelt.

‘Ik zou ook niet lunchen op een toilet’

Oplossing

We kwamen tot de conclusie dat er niks mis is met het borstvoedings- en kolfbeleid van de V&D. Het ging hier mis doordat de toiletjuffrouw niet goed op de hoogte was van het beleid en de  moeder niet goed kon informeren hierover. De medewerker die ik sprak, zou dit aankaarten bij de leiding. Ook ging ze direct naar de toiletjuffrouw toe om haar van de juiste informatie te voorzien.

 

Verslag door Annemarie Pera – Westphaal

 

Bekijk ook

MIA studeert

Vorige week vrijdag schreef ik een blog over mijn borstvoedingsreis. Daarbij noemde ik zijdelings dat …