Nieuws
Home - Blog - Kolven op Comic Con

Kolven op Comic Con

Buitenshuis kolven… 

Ja dat is voor sommige mama’s toch wel een dingetje. Ben je net een beetje gewend aan buitenshuis voeden en dan komt dat moment dat je ook eens weg wilt zonder je kindje en je dus ergens anders moet gaan kolven.

 

Bij mijn oudste heb ik dit eerlijk gezegd ook nooit gedurfd  buiten kolven op mijn werk om, en was het zelfs zo erg dat ik het eerste jaar gewoon niet zo vaak lang van huis ging. Maar wijsheid komt met de jaren ofzo en zo vond ik het dan ook geen probleem om deze keer naar een groot evenement te gaan namelijk de Dutch Comic Con!

 

 In maart  was het weer zover: de tweede editie van Dutch Comic Con. Dit  evenement is gericht op comics, films, cartoons, games en alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. Vorig jaar liep ik hier nog zwanger rond en nu zou ik gaan zonder kinderen en alleen met mijn man bewapend met rugzak met kolf en mini koeltasje. Een goede voorbereiding is het halve werk dus, batterijen mee voor het geval je geen kolfruimte hebt met stopcontact en vergeet vooral je kolf-onderdelen niet te checken! Omdat ik op zo een groot evenement mijn melk niet onder toezicht van anderen vertrouw nam ik ook een mini koeltasje mee en hup we konden gaan. Okay en toen was het dus tijd en we keken eens goed om ons heen, de wc was geen optie vond ik en ik heb een hele onopvallende kolf waarbij je eigenlijk ook niks ziet behalve een slangetje onder mijn shirt uit. Ik had geen zin om weer rond te gaan zoeken en vragen, dus we besloten, aangezien we ook wel wat trek kregen, gewoon in het horeca gedeelte te gaan zitten.

Ik scande even wat plekjes af en Ah! Kijk eens aan, een mooi plekje bij een vrouw met een jonge baby! Mooier kon niet haha. Ik ben daar dus bij gaan zitten en vertelde ook toen ik mijn spullen pakte dat ik even moest kolven en grapte dus dat haar baby wel even mocht huilen ofzo. Zij vertelde mij hoe stoer ze het van mij vond en zie daar twee moeders een “fles” en een “borstvoeding” moeder die elkaar steunden en een gemoedelijk praatje hielden, zo kan het dus ook! Nou dat was relaxed en onder het genot van een hapje en drankje die manlief ondertussen had gehaald ben ik rustig gaan kolven. In al die drukte viel het volgens mij amper op en was het toch allemaal aardig gelukt. En trouwens er liepen er daar toch ook wel gekkere dingen rond. Als back Up plan had ik gewoon naar de auto terug gegaan hoor maar eigenlijk was dit gewoon prima te doen.

Ik hoop hiermee de mama’s die twijfelen of ze wel of niet dat ene uitje zullen maken te helpen en te laten zien dat het allemaal wel goed komt en je dus gewoon lekker moet gaan! En mocht je het zo openbaar toch vervelend vinden of je hebt niet echt een onopvalende kolf? Dan kan je ook altijd van te voren bellen om te informeren naar een eventuele kolfruimte natuurlijk.

Kolven op Comic Con

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …