Nieuws
Home - Artikelen - Koninklijk voeden

Koninklijk voeden

Koningsdag komt eraan, 27 april is het feest! Het is jammer dat er vanuit het Koningshuis niet heel openlijk wordt gesproken over borstvoeding. Er zijn wel bepaalde verhalen bekend en ook wordt er regelmatig gegist naar wel of geen borstvoeding. Is het belangrijk? Koningshuizen zijn onder veel bevolkingsgroepen heel populair. Ik denk dat monarchen best een voorbeeld kunen zijn voor veel mensen. Zeker de prinsessen zijn populair, ze zien er mooi uit en gedragen zich vaak voorbeeldig. Hoe geweldig zou het zijn als ze borstvoeding in het openbaar zouden promoten of überhaupt het geven van borstvoeding.

Bij het raadplegen van Google merk ik dat er er wel degelijk aandacht aan besteed wordt door de media. Kate Middleton werd gespot in een borstvoedingsjurk! Hulde! Prinses Diana gaf haar zoons prins William en prins Harry ook borstvoeding. Ook Queen Elizabeth gaf borstvoeding aan prins Charles, tot ze door de mazelen gedwongen werd om te stoppen toen hij twee maanden oud was. Wellicht zet Kate de traditie nu verder? Vast wel!

koninklijk

In Nederland is er ooit een foto gemaakt van prinses Marilene, zij gaf borstvoeding in het Vondelpark. Die foto is door de RIVD helaas verboden. In een interview met prinses Mabel in de Libelle, vertelde Mabel dat ze een nanny mee nam als ze naar het buitenland moest, omdat ze haar kind overal mee naar toe nam omdat ze borstvoeding geeft. Het lijkt erop dat borstvoeding binnen Koningshuizen best wel heel normaal is. Maar: Wij willen koninklijke melfies!

Verder terug in de tijd lees ik dat Koningin Emma een min aanstelde om haar dochter, prinses Wilhelmina, te voeden. In die tijd volkomen normaal, het is een bijzonder verhaal om te lezen.

Bij deze vragen we aan jullie om koninklijke melfies!! Maak een foto als jullie je prinsen en prinsessen aan de borst hebben en deel ze met ons!

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …