Nieuws
Home - Blog - Koudwater Challenge

Koudwater Challenge

Tekst: Merel Huijgens Gorlee

Eigenlijk zouden we op tweede paasdag al richting Bimmen gaan maar door het slechte weer is het verzet. Mijn man en ik zijn de avond van te voren al bezig geweest met lunch inpakken zodat we iets langer kunnen blijven liggen(tenminste als de meisjes niet eerder wakker zijn)

Om 8.30 uur zitten we in de auto. De jongste valt langzaam in slaap. Op de radio draaien ze muziek van toen we “jong” en kinderloos waren. We hebben een feestje in de auto met zijn drietjes. Als we om ons heen kijken zien we allemaal mensen met zure gezichten waardoor wij nog harder gaan lachen. Na iets meer dan een uurtje rijden komen we aan op de parkeerplek. Er hangen ballonnen zodat we weten waar we naar toe moeten. Het is nog wat bewolkt maar wel aangenaam.

Op het strandje aangekomen wacht Jeroen de Jong, de praktijkvader, ons op. We stellen ons voor en zoeken een plekje aan het water. Jeroen Schaapveld groet ons ook en wijst ons op koffie en thee. De kleine meid heeft andere plannen en wil drinken. Ik ga zitten en zorg dat mijn lief op de oudste let. De oudste heeft haar broek uit gedaan en gaat met papa vast pootje baden. De jongste drinkt goed en laat zich niet echt afleiden. Wat mij verbaasd want de laatste tijd is het slokje, los, slokje en weer los.

De mannen gaan zich langzaam aan voorbereiden en ik geef bij de oudste aan dat ze zo niet achter papa aan het water in mag gaan. De jongste is klaar en ontdekt wat zand nou eigenlijk is door met haar voeten te wiebelen in het zand. De mannen gaan samen met Jeroen en Jeroen twee minuten de koude Rijn in. De oudste blijft netjes staan en helpt met de jongste afleiden door appel te geven.
Ik sta klaar met een handdoek na de twee minuten maar die wil mijn man nog niet.

Inmiddels brandt er een lekker vuurtje. De mannen drogen zich af en kleden zich aan, de kinderen bakken broodjes boven het vuur en er is drinken. Mijn meisje besluit dat het weer tijd is om te drinken. Ik zit lekker bij het vuurtje tussen de andere kinderen en ouders. Jeroen Schaapveld neemt het broodje bakken over voor mijn oudste meisje en ik laat mijn andere meisje drinken. Ik krijg nog complimenten en Jeroen zegt dat hij het zo mooi vindt hoe dat gaat die borstvoeding.

Uiteindelijk zijn de broodjes op en is mijn kleine meisje ook klaar. We gaan spullen pakken en gedag zeggen. Terug de auto in. Ik weet zeker dat de meisjes heerlijk in slaap zullen vallen na een dag buiten aan het water. Wat een fijne mensen, fijne dag en toffe Jeroens waren het!
merel

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …