Nieuws
Home - Blog - Mama ijsbeer

Mama ijsbeer

Tekst: Merel Huijgens Gorlee

Samen met mijn man en onze meisjes zijn we vandaag naar Blijdorp geweest. We begonnen in het Oceanium omdat het niet zulk lekker weer is. Heel veel vissen en andere zeedieren. De oudste rent vrolijk van het ene raam naar het andere raam. Halverwege geeft de jongste aan dat ze wel wil drinken. We komen gelukkig snel een gelegenheid tegen waar de oudste kan spelen terwijl ik aan een tafeltje de jongste voed en zelf wat eet. Omdat mijn kleine meid van zeven maanden toch wel heel veel interesse heeft in haar omgeving laat ik haar eerst even rond kijken voor ik haar laat aanhappen. In de tussentijd eet ik mijn boterham op. Ik zet mijn meisje op mijn schoot en doe mijn shirt omhoog. Ze valt alvast aan maar mijn beha moet nog even los. Ik moet er van giechelen hoe mijn kleine meisje toch maar mooi weet waar ze moet zijn zonder dat ik iets hoef te doen. 

Borstvoeding BlijdorpEr komen andere mensen langs en een meisje komt even kijken wat de baby doet wat resulteert in een melkdouche voor mijn dochter. Ze hapt snel weer aan en drinkt gulzig door. Als we klaar zijn gaat ze lekker bij mij in de doek om een dutje te doen terwijl wij doorlopen.

We zijn klaar bij de vissen en lopen naar de ijsberen. Mama ijsbeer en haar twee kinderen 
zijn buiten aan het spelen. Net op het moment dat wij aan komen lopen geeft één van de twee beertjes aan dat ze wil drinken. Mama ijsbeer gaat er even goed voor zitten en dan gaat beertje nummer twee ook drinken. Tandemvoeden! Zo mooi! De beertjes zijn net één geworden en ze drinken nog heerlijk bij mama. Mama ijsbeer legt haar hoofd tussen haar berenkindjes in en knuffelt zo met ze. Ik heb haar even toegejuicht en mijn man maakte foto’s van dit mooie moment.

Het leek alsof ze wist dat ik net klaar was met voeden en even wilde laten weten dat zij ook nog voed. Moeders onder elkaar.
Tandemvoeden

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …