Nieuws
Home - Evenementen - Melkpunt op Kiindfestival

Melkpunt op Kiindfestival

19 september was het dan zover, Melkpunt op Kiindfestival, Voor de tweede keer als een echt ‘melkpunt’ aanwezig op een evenement. Het was wederom een succes.  

De voorspellingen waren zo wisselend dat ik me had voorgenomen om maar niet meer 3 keer per dag te kijken hoe het weer zou zijn. Dat de organisatie van Kiindfestival niets, maar dan ook echt helemaal niets het feest in de weg zou laten staan was gelukkig wel al gauw duidelijk. Het festival ging hoe dan ook door, met of zonder kaplaarzen.

Gelukkig was het al met al op een “buitje” in de ochtend vlak voor opening na een hele mooie dag. Het was verder droog, wisselend zonnig en  soms zelfs ineens heel warm. De standhouders  van de kraampjes in de babystraat stonden tot hun enkels in het water maar ook dat mocht de pret niet drukken. Iedereen had er zin in. Dit keer hadden drie van ons het hele gezin meegenomen. Het festival is te leuk om ze thuis te laten dus papa’s en kids hebben ons ondersteund en zich verder vermaakt op het terrein.
Om 11:00 uur kwamen de eerste bezoekers het terrein op en waren voorzichtig alle activiteiten en de rest van het aanbod aan het verkennen. Om 12:00 uur zat onze bank vol met voedende moeders.

Kiind festival - MelkpuntWe hadden dit keer niet zo’n grote bezetting van het bestuur uit en hebben daarom hulp ingeschakeld bij onze Melkpunt vrienden. Twee fantastische vrijwilligers hebben ons de hele dag ondersteund en zich hard gemaakt voor de stichting.  We moesten even warm worden maar al gauw deed ieder zijn ding. De een ontfermde zich over de organisatie van de borstvoedingsthee (gesponsord door Salus) waarvan de moeders een kop kregen als ze kwamen voeden. En de ander was een kei in het verzamelen van aanmeldingen voor onze MelkMail. We verkochten lootjes voor een loterij van nog diezelfde middag met een borstvoedingsfotoshoot als hoofdprijs, 4x(!!!) prijs van puurspeelgoed.nl, 2 flessen alcoholvrije bubbels van La Source, superfijne wasbare zoogcompressen van Littlelamb gesponsord door Moregreen, een gehaakt tepelmutsje en twee mooie houten sleutelhangers van Melkpunt. Kortom, een geweldige berg prijzen!
Het was leuk en de prijzen werden enthousiast in ontvangst genomen.

Een superdag dus!

We hopen dat we dit soort evenementen kunnen blijven voorzien van zo’n ‘melkpunt. ’ We merken wel dat het nodig is en dat moeders het fijn vinden om even een rustmomentje te nemen bij ons op een comfortabele bank met een lekkere kop thee. Het is alleen wel een hele onderneming en toch ook wel een (financiële) investering voor ons waar we behalve, uiteraard heel veel waardering en gezelligheid, natuurlijk niet heel veel voor terug krijgen. Sterker nog, het kóst ons geld en dat is nou net iets wat we als stichting niet hebben.

We zullen toch iets moeten bedenken zodat het een beetje rendabel wordt voor ons om er te zijn met een Melkpunt….iemand een idee? Wij willen heel graag!

Bekijk ook

Kiind festival logo

Kiind festival 2015

Melkpunt op Kiindfestival 19 sep a.s. voorzien wij het populaire Kiindfestival van een heus Melkpunt! …