Nieuws
Home - Melkpunt helpt! - MIA in de trein

MIA in de trein

Soms komt een melding wel heel dichtbij. Een vrijwilliger en vriendin van Melkpunt had een nare ervaring in de trein.

Celine: “Gisteren in trein door conducteur gevraagd om te stoppen met Liv (1,5jr) te voeden. Zat keurig in coupe op bankje niemand tot last te zijn. Iemand idee wat voor standpunt NS heeft mbt borstvoeding?”

Nou, dat wilde ik natuurlijk gelijk uitzoeken en ik benaderde NS via facebook. Hieronder zal ik het gesprek kopieren.

Goedemiddag, wat is jullie beleid t.a.v. moeders doe borstvoeding geven in de trein?
Hoi Yael, dat mag natuurlijk gewoon! Groetjes Yvonne.

Helaas is gisteren een moeder tijdens het voeden zeer onvriendelijk aangesproken door een conducteur. Ze mocht niet verder gaan met borstvoeding geven. Waar kan zij het best een klacht indienen?
Nou, wat vreemd zeg! Zij kan dit ghet beste doen via het contactformulier of ik kan de klacht indienen voor haar. Belangrijk is dan om te vermelden in welke trein het precies was, zodat ook te achterhalen zou zijn welke medewerker dienst had.
Vriendelijke groet, Tess

Bedankt voor de tip! Ik werk voor Stichting Melkpunt en wij gaan hier wel aandacht aan besteden. Ik wist eigwenlijk al dat jullie beleid wel goed is en dat dit waarschijnlijk weer (niet de eerste melding) een vervelende eenmansactie is. Wij vinden het belangrijk dat moeders weten dat ze gewoon kunnen voeden in de trein, maar ook dat NS medewerkers dat weten. Ook al vinden ze het ongemakkelijk, ze kunnen binnen een halve minuut weer doorlopen zonder iemands reis te verpesten. Groetjes Yael
Nogmaals, heel raar! Ik hoop dat jullie iets kunnen met het indienen van de klacht. Excuses hiervoor.. Groetjes Yvonne

Hele lieve dames dus!
Celine heeft een klacht ingediend en ik heb een persaanvraag ingediend. We zijn van plan om een vlog te maken waarbij we allerlei passagiers en conducteurs interviewen. Het liefst ook de directeur van de NS! We houden jullie op de hoogte!

Mia in de trein
Mia in de trein

Tekst: Yael Haller

 

Bekijk ook

MIA studeert

Vorige week vrijdag schreef ik een blog over mijn borstvoedingsreis. Daarbij noemde ik zijdelings dat …