Nieuws
Home - Geen categorie - Negenmaandenbeurs 2015

Negenmaandenbeurs 2015

Melkpunt was dit jaar op bezoek bij de Negenmaandenbeurs.

IMG_5809

Donderdag avond
Shirley: Om een indruk van de beurs te krijgen gingen Nadia en ik donderdagavond naar de RAI.  De komende dagen zijn een aantal Melkpunters te gast bij LLL (la leche league), VBN (vereniging borstvoeding natuurlijk) en Carriwell. Bij de informatiebalie hebben we eerst naar het borstvoedings- en kolfbeleid van de RAI gevraagd. Kolven kon bij de EHBO en de jongen achter de balie zei: “In Nederland mag het overal dus ik vind dat het hier ook overal mag.”  

“In Nederland mag het overal dus ik vind dat het hier ook overal mag.”

Op de beurs zijn er diverse mogelijkheden om even met je kindje te gaan zitten en rustig te voeden. Natuurlijk bij alle horeca gelegenheden op deIMG_5836 terrasjes en bankjes. De VBN en LLL hebben een ruimte waar je kunt zitten om te voeden of om te kolven. Bij LLL kan dit ook in een afgesloten ruimte als je daar behoefte aan hebt. In hal 8 is in het midden ook een plek waar je kan zitten om te voeden, achter een gordijntje of op diverse banken.  Voedende moeders kunnen op deze plekken samen rustig met hun kindje zitten. Naast de stands op de beurs heeft de RAI zelf ook een ruimte. De “Baby Care Lounge”. Deze zit tussen de huishoudbeurs en de negenmaandenbeurs in, links van de garderobe. In deze ruimte zijn verschoontafels, box, koelkast en stoelen om in alle rust te voeden of kolven. 

IMG_6036Op de beurs hebben we de stands bezocht waar we de aankomende dagen op bezoek zijn. Ook hebben we kennisgemaakt met een aantal leuke bedrijven waar we misschien in de toekomst mee kunnen samenwerken.

 

 

 

 

Vrijdag

Nadia: Samen met Anamaria en onze kindjes waren wij vandaag te gast bij de stand van LLL. We kwamen aan met de metro en liepen met een grote stroom mamma’s mee naar de RAI. Onze kindjes, Zoë en Lucas, zaten in de draagdoek, maar we hadden ook kinderwagens vol met spullen mee. Eenmaal binnen zochten wij de LLL-stand op, waar we heel hartelijk begroet werden. Het was gelijk gezellig. We zetten onze banner op en deelden flyers uit. Het was leuk om de LLL’ers aan het werk te zien. Er was geen plek voor de kinderwagen, dus door alle drukte zijn we een rondje gaan lopen op zoek naar een beveiliger. We werden doorverwezen naar de organisatie van de RAI. Gelukkig vonden ze ons aardig en mochten we al onze spullen in hun kantoor stallen. Ondertussen had Lucas honger gekregen, midden in de hal vonden we een mooie plek, waar hij even kon drinken. Zoë sliep in de Tula op m’n rug.IMG_6037

   “Geweldig om onze volgers te ontmoeten!”

Terwijl Anamaria aan het voeden was kon ik met allemaal bezoekers kletsen en flyers uitdelen. Later werden we aangesproken door een echte melkpunt fan! Ze wilde ons graag de hand schudden. Ze heeft ter plekke haar zwangere vriendin ingeschreven voor onze nieuwsbrief. We hadden een mIMG_6038ooie winactie: onder de inschrijvingen werd een chewelry-ketting van Smart Mama verloot. Veel moeders spraken ons aan door onze draagdoeken, ook die kennen Melkpunt nu. We zijn nog een hele tijd bij de LLL-stand gebleven, daar heb ik ook fijn kunnen voeden. Vandaag hebben we ook veel zwangere dames gesproken, de meeste vonden Melkpunt een goed initiatief, anderen vroegen zich af waarom zoiets nodig is. Tegen het eind van de dag zijn we langs Carriwell en de VBN-stand geweest. Ook voor hen was het een drukke dag. Wij waren bijna net zo moe als onze kindjes, maar het was super leuk. Vooral om onze volgers te ontmoeten!

Zaterdag

Yael: Vandaag mocht ik een dagje meekijken met onze collega’s van VBN. Deze organisatie heeft jaren beurservaring en het was leuk om te zien hoe goed ze allemaal op elkaar ingespeeld waren. Van het begin tot het eind van de dag was hun stand gevuld met voedende en kolvende moeders. De moeders kregen allemaal een glaasje water en ze konden rustig alle aanwezige informatie lezen. Ik hoorde ze bijna geen vragen stellen aan de VBN’ers, dat had ik wel verwacht. Ook was er ruimte voor moeders die hun kindje kunstvoeding wilden geven. Zonder strijd of verwijt. Zo kwam het geregeld voor dat twee moeders gezellig met elkaar aan het kletsen waren, terwijl de een de borst gaf en de ander de fles. Buiten de stand werden VBN folders voor zwangeren uitgedeeld. Ik heb ook veel Melkpunt flyers uitgedeeld en met veel bezoekers gesproken. Het was leuk om te merken hoeveel moeders Melkpunt al kennen. Tussendoor ben ik nog even langsgegaan bij de stand van LLL en heb ik kennis gemaakt met de dames van Mamma café XL.

1908285_932377726794954_8301810179836379867_n

Zondag

Yael: Vandaag hielp ik onze sponsor, Carriwell, met de verkoop. Ik weet nu alles van lilly pads en gelwire voedingsbh’s (ik wou dat ik dat eerder had geweten). Veel zwangere vrouwen vonden steun en verlichting door de speciale buikbanden. De meeste hielden ze meteen aan, zodat ze het nog even volhielden op de beurs. De sfeer was goed en het tempo lag hoog. Daardoor vloog de dag voorbij, we hadden niet eens tijd om samen op de foto te gaan.

 

Volgend jaar willen we een eigen stand op de negenmaandenbeurs!

 

Bekijk ook

Genieten op het strand

Advertorial Greenjump

Een paar maanden geleden stuurde de groene webshop Greenjump mij de Sippy Klean Kanteen om voor …