Nieuws
Home - Blog - Op vakantie naar een ver land

Op vakantie naar een ver land

Tekst door Shirley Döderlein de Win – 22 april 2015

Op vakantie gaan is altijd een manier om even lekker te ontspannen maar op vakantie gaan met je dochter van 21 maanden is ook een nieuwe uitdaging voor het hele gezin.
Uit de vertrouwde omgeving naar een land met veel traditionele kleding, waar vijf keer per dag de oproep tot het gebed uit de luidsprekers van de moskeeën te horen is en waar het aan luxe en extreme niet ontbreekt, Dubai.
De mensen zijn er erg vriendelijk en met ons kleine blonde meisje over straat lopen, die naar iedereen zwaait, trekken we veel aandacht. Vooral in de avond als het iets koeler is en iedereen tot leven komt kijkt zij haar ogen uit. Door deze drukte en alle nieuwe ervaringen was het voor haar fijn om het vertrouwde te vinden bij mij.
Aan haar uitleggen dat ze nu ineens bij mij onder een doek moet drinken kan natuurlijk niet en ik was daarom erg blij met mijn drager, die we voor deze vakantie hadden aangeschaft. Een stuk koeler dan een draagdoek, snel om te doen en ideaal om buitenshuis in te voeden zonder dat iemand in de omgeving er iets van kon zien.
Natuurlijk hebben we allerlei toeristische plekken bezocht en wanneer ons meisje moe werd of aangaf een slokje melk te willen kon ik haar bij me nemen en haar deze rust of een slokje melk bieden.
Of we nu aan de voet van de Burj Khalifa stonden, in een van de vele winkelcentra, buiten op straat of in het park rondliepen. Voeden was op alle plekken geen punt.

Eén dag toen we op het strand waren was het even anders. Met een prachtig uitzicht op de Burj al Arab, het meest herkenbare gebouw van Dubai, poseerde ik met mijn dochter voor een typische vakantiefoto. Tijdens deze pose gaf zij heel duidelijk aan te willen drinken, wat niet zo moeilijk is als je moeder in haar bikini zit. We zaten op een rustig stukje strand en ik zou dus niemand beledigen als ik dit liet gebeuren. Dus, even zo gewoon als thuis, voedde ik mijn dochter buitenshuis maar dan met dit typische gebouw op de achtergrond en maakte we een van onze bijzonderste vakantiefoto’s.

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …