Nieuws
Home - Artikelen - Plastic Madonna

Plastic Madonna

We volgen al vanaf het begin het mooie project Plastic Madonna. De Plastic Madonna wordt een beeld van een moeder die haar kind borstvoeding geeft. Het wordt gemaakt van op straat gevonden gerecycled plastic en wordt circa 12 meter groot. Je kan het vanaf 8 juni 2016 zien op het strand van Scheveningen. Niet alleen de vorm van het eindresultaat spreekt ons aan, maar ook het hele idee erachter. Daarom vonden we het heel leuk om uitgenodigd te worden om foto’s te maken in de plastic zee (het beeld moet nog gemaakt worden). Samen met Shirley, Merel en onze kinderen sprak ik af in Amsterdam op de laatste dag dat de flesjes uitgestald lagen in de Christus Koningskerk. Er werden mooie foto’s gemaakt door een Peter Siegel. Het eindresultaat van die foto’s hebben we nog niet, maar hieronder delen we onze ervaring en de foto’s van achter de schermen.

Merel
Merel
Merel: Op naar Amsterdam om te kijken bij het plastic Madonna project. we zijn net onderweg als Fee toch echt heel hard protesteerd, dus even stoppen om te voeden. Betekend wel dat ik een half uur te laat ben. Netjes, op mijn eerste keer weg voor Melkpunt. Om 14.30 uur ben ik er met man en mijn meisjes. Als we binnen lopen zien we een zee aan flesjes. Best indrukwekkend. Mijn oudste durft ook niet meteen te gaan lopen. Ik mag ook nog op de foto middenin die zee van flesjes. Op een kleedje en al voedend. Bij het terug kijken van de achter de schermen foto’s is het helemaal indrukwekkend om al die flesjes te zien met daar midden in voedende moeders.

Shirley
Shirley
Shirley: Jeetje wat een hoop rommel hier was de eerste gedachte die in mijn hoofd op kwam. Daarna raakte ik gewend aan het idee dat er in de kerk zoveel lege plastieken flesjes lagen. Het was voor mij wel een beetje een uitdaging om daar in het midden te komen. Ik moest er echt doorheen wade. Ook kwamen er twee moeders die daar dichtbij wonen kijken en eentje ging zelfs mee op de foto!
Ik vind het project erg bijzonder. Niet alleen omdat de Madonna borstvoeding geeft maar ook omdat de flessen gerecycled worden. Ik kijk er naar uit dat het Madonna beeld af is.

Yael
Yael
Onderweg naar Amsterdam bedacht ik me dat de kans groot was dat mijn zoontje net geen zin had in melk. Het is een echte peuter. Maar gewoon kijken zou ook leuk zijn. Ik had alledrie mijn jongens meegenomen en ik was ook bang dat mijn oudste twee zich zouden vervelen. Daar waren ze zelf ook bang voor. Maar zodra ze de flesjeszee zagen gingen ze helemaal los. Ze rollebolden er doorheen en vonden het fantastisch. Mijn jongste kon niet zo goed vooruit komen door de flesjes, maar hij was ze wel aan het bekijken en oppakken. Eerst vond ik het leuk, maar toen overviel me de geur! Het wende gelukkig snel en ik vond het heel bijzonder om naar het midden van de zee te waden en daar tussen de flesjes die ooit een madonna gaan worden in de zelfde pose te gaan voeden. Peter vertelde me meer over het project. Ik was al fan, maar nu nog meer!

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …