Nieuws
Home - Artikelen - Primark stuurt borstvoedende moeder weg

Primark stuurt borstvoedende moeder weg

Primark stuurt borstvoedende moeder weg, vrouw komt boos in actie tegen Eindhovense kledingwinkel

EINDHOVEN – De Amersfoortse moeder Hannah Mintjes is boos op de Primark in Eindhoven omdat ze haar kind geen borstvoeding mocht geven in de winkel. In oktober werd de vrouw weggestuurd toen ze haar drie maanden oude zoontje de borst wilde geven. Volgens medewerkers was dat aanstootgevend en moest ze vertrekken.

Borstvoedende_moeder_boos_op_Primark

Op advies van de Stichting Melkpunt komt Mintjes nu met haar verhaal naar buiten. “Ik vind het echt niet kunnen, juist als je kindje honger heeft, moet je het gewoon kunnen voeden. Ik ging bewust op een rustige plek zitten, alleen de medewerkers hebben mij gezien. Toen ik vroeg waarom ik weg moest, zeiden ze dat het aanstootgevend zou zijn voor andere klanten.” Op Facebook komen verontwaardigde reacties binnen. 

Toen ik vroeg waarom ik weg moest, zeiden ze dat het aanstootgevend zou zijn voor andere klanten.   Op een bankje voor de ingang gaan zitten

Hoewel Hannah Mintjes het niet eens was met het personeel, besloot ze toch te vertrekken. “Ik ben toen buiten op een bankje gaan zitten, recht voor de ingang, waar veel meer mensen mij zagen zitten. Daar kreeg ik alleen meer positieve reacties als ‘ah, wat lief’.

Volgens de Stichting Melkpunt zijn er in het hele land diverse klachten van borstvoedende moeders die ook zijn weggestuurd toen ze hun kind borstvoeding wilden geven in vestigingen van de Primark. De stichting wil dat de winkelketen het beleid wijzigt en borstvoedende moeders niet wegstuurt. 

‘Voeden kind niet aanstootgevend’
“Het voeden van een kind is niet aanstootgevend, dat je daarvoor wordt weggestuurd, dat kan gewoon niet”, zegt Annemarie Pera van de Stichting Melkpunt. “We willen dat Primark met een goede oplossing komt.”

Primark heeft nog niet kunnen reageren op de aantijgingen.

 

Publicatie: woensdag 22 april 2015 – 23:33
Gewijzigd: donderdag 23 april 2015 – 10:58
Auteur: Marcel Huisman

bron: omroepbrabant.nl

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …