Nieuws
Home - Blog - Reizen met een baby

Reizen met een baby

Tekst: Leyla Ummels

Wij hebben altijd al veel gereisd en nu ons zoontje Danny er is, is dit niet veranderd. Toen hij 7 maanden oud was zijn we naar Londen gegaan. Deze korte vlucht met het vliegtuig was een test voor onze langere reis naar Japan twee maanden later. Mocht het vliegen problemen op leveren, bijvoorbeeld door oorpijn bij Danny, dan zouden we niet naar Japan gaan. Maar gelukkig ging de vlucht heel erg goed.

De eerste keer vliegen met je kindje is heel erg spannend, ben je niks vergeten? Alles bij de hand? Gelukkig geef ik borstvoeding, dus zijn drinken heb ik zo tevoorschijn gehaald. Het is wel even prutsen om hem in het riempje op mijn schoot zo te draaien dat hij ook nog kan drinken. Met het opstijgen drinkt hij heel rustig en tijdens de vlucht blijft hij rustig op schoot zitten. Bij het dalen laat ik hem weer drinken.

Op de planning hebben we wat toeristische locaties en een bezoek aan een Japans mode/muziek evenement, Hyper Japan. Danny is al vanaf heel klein gewend om overal mee naar toe te gaan in de draagdoek, dus we hoeven geen rekening te houden met dutjes etc. Bij het evenement maak ik een video reportage voor mijn Youtube kanaal en als Danny tussendoor dorst krijgt zoeken we even een zitplek op waar ik kan zitten en hij kan drinken, ondertussen eten wij ook wat. Danny eet nog niet zo veel vast voedsel, dus tussendoor krijgt hij soms een rijstewafeltje.

De vrijheid van het reizen in een vreemd land met je kindje in een draagdoek zonder gesleep met flesje e.d. is echt heerlijk en met het bezoeken van de toeristische plekken genieten we met volle teugen. Voor de lunch zoeken we een ruim restaurant op zodat ik daar comfortabel kan zitten en Danny kan voeden. Ik heb nergens gemerkt dat men dit vervelend vond.

Een andere dag hebben we afgesproken met Japanse vrienden om naar de Camden markt te gaan. We zijn ietwat te laat die dag. Daardoor is er geen tijd om even rustig te zitten en Danny te voeden, dus besluit ik te proberen om Danny in de doek te voeden. Voorheen kon dit niet, omdat hij geboren is met schisis (hazelip) en niet goed zelf de borst kon vast houden. Met 4 maanden is hij hieraan geopereerd en kan hij beter vast houden. En ja hoor, het voeden in de doek lukt. Ik vind het niet ideaal en ga toch liever ergens zitten. Maar voor nu is wel even een fijne oplossing zodat we gewoon verder kunnen lopen en de kraampjes kunnen bekijken. Een paar keer maakte standhouders de opmerking “wat slaapt je zoontje heerlijk” ik vertelde ze dan maar niet dat hij aan het drinken is haha.

De fijne reis is weer voorbij en we gaan naar huis. Net voor het boarden valt Danny in slaap in de draagdoek. Met heel veel moeite weten we zijn riempje om te krijgen terwijl hij nog in de draagdoek zit. Gelukkig heb ik Front cross carry geknoopt en zijn hierdoor de zijkanten open. De hele vlucht slaapt hij gewoon door en pas met de koffers van de band af halen word Danny wakker.

Zo zie je maar, reizen met je kindje kan echt wel relaxt en fijn zijn!
Durf je ook de uitdaging aan?! Laat me weten waar je dit jaar heen gaat.
Groetjes, Leyla Ummels

Leyla

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …