Nieuws
Home - Melkpunt in de media - RTV Utrecht

RTV Utrecht

Borstvoeding moet overal kunnen
Door de nieuwsredactie · geplaatst: vrijdag 4 maart 2016, 07:21 uur | update: 13:56 uur
Hier is het ook te lezen

UTRECHT – Jonge moeders, verenigd in de Stichting Melkpunt, zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor moeders die weggestuurd worden uit bijvoorbeeld restaurants als ze hun baby borstvoeding geven.

Yael Haller van Stichting Melkpunt, zegt dat dit geen schering en inslag is, maar wel degelijk af en toe voorkomt: “Elke week is er wel een incident waarbij een moeder wordt weggestuurd of vervelende opmerkingen krijgt.” Volgens Haller zijn mensen het niet meer gewend om in het openbaar vrouwen te zien die hun baby borstvoeding geven. “En dan vinden ze meteen maar dat ze er een mening over mogen hebben.”
In de wet is niet specifiek opgenomen dat moeders het recht hebben om hun kind overal de borst te geven. Stichting Melkpunt wil dat dit verandert. “Als een moeder haar kind wil voeden, is dat iets tussen haar en het kind. Als mensen daar aanstoot aan nemen moeten ze maar even iets anders gaan doen”, aldus Haller.

Stichting Melkpunt probeert 40.000 handtekeningen op te halen om het thema op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Het streven is om dat in augustus voor elkaar te krijgen, om het samen te laten vallen met de borstvoedingsweek. De stichting wil dat ondernemers een boete krijgen als ze moeders met een baby aan de borst dwarszitten.

FOTOSHOOT
Om aandacht te vragen voor de strijd houdt Stichting Melkpunt vrijdagmiddag in de Parel van Zuilen in Utrecht een fotoshoot met modellen die een baby aan de borst hebben.

Check het filmpje vanaf 03:01 min.