Nieuws
Home - Blog - Steun

Steun

Tekst: Shirley Broeders

“Weet je wel wat jouw vrouw allemaal op facebook post?” wordt er regelmatig gevraagd aan mijn man.
Blijkbaar durven mensen het niet aan mij zelf te vragen. Ze willen weten waar ik mee bezig ben en waarom. Ik wil het graag aan ze uitleggen. Ik ben dagelijks online bezig om borstvoeding te normaliseren. Privé en voor Melkpunt. Ik beheer het instagram account van Melkpunt en maak de memes en andere afbeeldingen voor bij artikelen en facebook-posts. Het is niets raars en ik wil er met iedereen over praten. Maar ik krijg geen directe vragen, mijn man wel.

Hij krijgt regelmatig de vraag of hij het wel weet wat ik doe op Facebook of op Instragram. “Natuurlijk” antwoord hij dan trots. “Natuurlijk weet ik wat ze doet en waarvoor ze het doet”. “Ik zou het mijn vrouw niet laten doen” zei de ander. “Ja, dat klopt, maar gelukkig is ze getrouwd met mij. En zolang wij dit goed vinden hoeft niemand zich er mee te bemoeien. En trouwens, als je het niet wilt zien scroll dan lekker verder” zei mijn man.
Veel mensen in mijn omgeving zijn het er dus niet mee eens dat ik borstvoedingsfoto’s online plaats. Sommigen vinden het zelfs gek dat ik mijn zoon van 16 maanden ‘nog steeds’ borstvoeding geef. Daarom nu, voor de mensen die niet begrijpen waarom ik dit allemaal doe: Ik doe dit niet voor aandacht. Ik doe dit niet omdat ik geobsedeerd ben. Ik doe dit niet alleen voor mezelf, maar ook voor andere vrouwen. En voor onze kinderen, de generatie van de toekomst. Ik zou graag willen dat mijn dochter buitenshuis durft te voeden. En er ook trots op is. Dat mensen het mooi en knap vinden dat ze dit kan. Dat het niet raar of vies gevonden wordt. Maar dat het gezien wordt als iets normaals.

Gelukkig zijn er nog een hoop mensen die mij wel steunen. Die mensen weten ook wat ik dagelijks voor Melkpunt doe. Ik word regelmatig door vrienden en vriendinnen getagged onder borstvoedinggerelateerde artikelen. Ik ben blij dat ze aan me denken als ze iets over borstvoeding tegen komen op internet. Ik ben ook heel blij met alle positieve reacties op social media. Het betekend gewoon dat het werk wat ik doe en de moeite die ik erin stop niet voor niks is.

blog shirley melkpunt

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …