Nieuws
Home - Stichting Melkpunt

Stichting Melkpunt

Melkpunt ondersteunt, beschermt en normaliseert voeden en kolven buitenshuis.
Omdat voeden geen punt is.

Onze visie:
Empowerment(*) van voedende vrouwen!

Onze toekomstdroom is een wereld waarin borstvoeding de norm is en waar niemand raar opkijkt van een kind dat gevoed wordt door zijn of haar moeder, dan wel rechtstreeks aan de borst, dan wel via een kolf en fles.


Wij bieden:

  • Binding: door middel van een online platform met een nauw betrokken en actieve community op social media,
  • Hulp: door moeders met een negatieve ervaring te ondersteunen waar nodig,
  • Ervaring: door het creëren van een database, gebaseerd op jullie
    ervaringen betreft voeden en kolven op diverse locaties buitenshuis,
  • Informatie: met een online magazine waarin tal van leuke en
    interessante artikelen, columns, interviews, tips en dergelijke te lezen zijn,
  • Herkenning: in geweldige fotocampagnes waarbij de moeder centraal staat en waarmee we laten zien dat voeden buitenshuis normaal is,
  • Gezelligheid: met het neerzetten van een echt ‘melkpunt’ op evenementen.

 

Dit willen we bereiken door dit platform:
Stichting Melkpunt richt zich niet op het overhalen om (lang) borstvoeding te geven, maar puur op het ondersteunen en begeleiden van moeders (en hun evt partners) om dit op een prettige manier te kunnen doen. Zodat ze zich niet hoeven te verstoppen en het publieke leven niet stil komt te staan. Stichting Melkpunt streeft er ook naar om (met name bij de ingewikkeldere en moeilijkere situaties) juridische hulp te verlenen aan benadeelde moeders, met als uiteindelijke doel een wet te verwezenlijken waarin is opgenomen dat het wegsturen of verbieden van voedende moeders gelijk staat aan discriminatie en dus verboden is.

Stichting Melkpunt wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Om ons doel te kunnen bereiken zijn wij afhankelijk van donaties. Draag jij Melkpunt een warm hart toe en wil je ons steunen? Klik dan hier.

(*)Het werkwoord ‘to empower’ betekent: ’in staat stellen’. Het versterken van mensen en groepen zodat ze kunnen deelnemen aan de samenleving. Via empowerment krijgen individuen, organisaties en gemeenschappen greep op hun eigen situatie en hun omgeving. Ze verwerven controle en hun kritische bewustzijn scherpt aan.