Nieuws
Home - Artikelen - Vakantietips

Vakantietips

Borstvoeding op vakantie

Op vakantie gaan is leuk en ontspannend, maar de voorbereiding kan soms wat hectisch en stressvol verlopen. Om je borst-kindje(s) hoef je je geen zorgen te maken, je borsten heb je immers mee. Dat is handig. Het geeft je hopelijk een onbezorgd gevoel: vrijheid blijheid! Maar welke regels gelden er in het land waar jullie heen gaan? Hoe wordt er tegen buitenshuis voeden aangekeken? Is dat nog anders met een kindje van 8 weken dan met een kindje van 20 maanden? En hebben ze nou extra water nodig of niet?
Wij vroegen jullie via onze pagina om tips en delen ze nu met jullie!

vakantieFotot: Tamara Ecclestone!

Annemarie: Zorg goed voor jezelf! Dit moet je natuurlijk altijd doen en zeker ook op vakantie. Vaak ga je toch naar een land waar de temperatuur hoger ligt dan in Nederland en waar de luchtvochtigheid anders aanvoelt. Drink dus bewust meer, eet fruit en andere waterrijke producten en voed je kindje zo ontspannen en comfortabel mogelijk.

Chantal: Ik neem preventief water met ORS omdat ik zelf al snel uitdroog en ik heb 2 kindjes aan de borst.
Genoeg drinken. Een spray flacon met wat water zodat je water op jezelf kan sprayen ter verkoeling. Bouillon eten en vruchten/groentes waar veel water in zit. (Komkommer etc). Op het heetst van de dag uit de zon blijven en je ergens neerploffen met eten en drinken bij de hand

Anna: lekker veel drinken en meloen en komkommer eten. Zoek de schaduw op tijdens de warmste uren en vooral, kleine baby’s geen water geven, maar extra aanleggen.

Leyla: Leer met de hand kolven voor je gaat. Ik heb destijds in Japan met de hand moeten kolven omdat Danny een paar dagen ziek was en toen veel dronk, daarna natuurlijk stuwing. Auw!

Annemarie: Je kindje is gewend aan een bepaald ritme, stramien en aanpak. Probeer zoveel mogelijk hetzelfde te doen.

Yael: Zelf veel drinken en rustig aan doen. Je hoeft verder nergens aan te denken behalve zonnebrandcrème.

Eline: Geniet dat je altijd het juiste drinken voor je kleine bij je hebt; geniet ervan dat je je niet hoeft druk te maken of de juiste babyvoeding op je vakantiebestemming kunt vinden en geniet ervan dat je je niet druk hoeft te maken of je wel voldoende babyvoeding mee hebt (tijdens de reis, een dagtochtje, of de hele vakantie)!
(Mijn oudste heeft geen bv kunnen krijgen; van de bovenstaande dingen kon ik erg genieten met mijn andere 2 kinderen. Zoveel relaxter!)

tipsFoto: Gina Marie Photography

Nathalie: Italië. Zeer kindvriendelijk (iedereen moest mijn blonde jochie een aai geven) en niemand die raar opkeek als ik hem voedde (hij was toen ruim 19 mnd). Over een paar weekjes gaan we weer, nu is jongste (dan 18 mnd) er ook bij en ik verwacht hetzelfde scenario.

Larissa: Namibië, héél goed te doen! Openbaar voeden normaalste zaak vd wereld! Zo ook Italië en Griekenland!
Verder genoeg water en thee drinken.

Rosanne: In Frankrijk op de campings geen problemen ondervonden met voeden en ook niet in restaurants o.i.d..

Ingeborg: als het zo warm is heb ik altijd een flesje water bij me verder doe ik niet veel bijzonders we blijven in Nederland en mijn bijna 19 maander drinkt niet zo veel meer.

Karla: Nu al bijna 20 maanden geen enkel probleem met voeden in Griekenland! Vooral allemaal komen dus.

Britt: Genoeg drinken! Bij elke voeding een flesje water, thee of iets anders drinken.

Natalie: In Turkije geen problemen gehad met het openbaar voeden van 1 jarige. Dit jaar Denemarken met 1 jarige maar daar verwacht ik geen enkel probleem.

Maaike: Een zonnehoedje!

Manon: Gran canaria is heel borstvoedingsvriendelijk, ook met oudere kinderen. Ik voedde zoontje met 1 1/2jaar en dat is heel normaal daar.

Hebben jullie nog tips? Deel ze met ons!
Fijne vakantie!

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …