Nieuws
Home - Melkpunt helpt! - Van der Valk Dordrecht, een plek waar je naar Toe Kan!

Van der Valk Dordrecht, een plek waar je naar Toe Kan!

 17 maart 2015

“Van Der Valk Dordrecht, toch een plek waaVandervalkr je naar TOE KAN!” 

Na uitvoerig te hebben gesproken met een manager, werkzaam bij Van Der Valk Dordrecht, werd ons duidelijk dat ze geen speciaal beleid hebben ten aanzien van borstvoeding. Voeden is bij hen geen punt.

Ze maken excuses voor de onjuiste formulering naar de moeder. Het is een vervelende samenloop van gevoelens en overtuigingen. Dit zorgde er in deze situatie voor dat de moeder zich uiteindelijk gekwetst voelde en apart haar zoontje ging voeden. De moeder heeft duidelijk en stellig aangegeven dat ze gewoon in het restaurant zou voeden en voelde zich ongehoord.

Wij zien nu wederom dat buitenshuis voeden niet door iedereen normaal gevonden wordt. Mensen worden er onzeker van, personeel gaat twijfelen, moeders voelen zich gekwetst, enzovoorts. Het is van belang dat we verhalen zoals deze blijven delen en dat we in gesprek blijven met locaties die negatief gemeld worden bij ons. 

Het gesprek bij Van Der Valk Dordrecht is wederom op gang gebracht en de manager realiseerde zich dat borstvoeding soms best lastig is en beter gefaciliteerd moet worden.

Deze gebeurtenis eindigt gedeeltelijk positief. Het is fijn om te weten dat jullie bij Van Der Valk Dordrecht gewoon mogen voeden. De moeder in kwestie blijft een vervelend gevoel houden na deze zondagmiddag. Maar zij voelt zich wel gesterkt en zal in het vervolg zonder pardon haar kind aanleggen! 


16 maart 2015

Na contact met Van der Valk Dordrecht is het ons duidelijk dat voeden daar nooit een punt is geweest. De woorden van degene die wij spraken:
‘Wij hebben geen borstvoedingsbeleid omdat het bij ons nooit een punt is’.
Op dit moment wordt er uitgezocht waar het is misgegaan.

15 maart 2015

Bij Van der Valk in Dordrecht moest vandaag een moeder haar kind in een aparte ruimte voeden. Zij wilde haar kindje in eerste instantie aanleggen in het restaurant, maar haar familie drong erop aan om toch na te vragen of voeden daar geen punt was. Hun gastheer had eerder al bevestigd dat voeden geen probleem was. Uiteindelijk is hij het toch gaan navragen bij zijn manager en werd duidelijk dat voeden in het restaurant bij Van der Valk Dordrecht toch wel een probleem was!

De gegeven reden was dat er eerder gasten hadden geklaagd over voedende moeders in het restaurant, dus daarom is dit hun beleid.
Deze moeder moest dus in een aparte ruimte haar kind voeden.
Toen zij terug aan tafel kwam waren de meeste familieleden al klaar met eten en gingen naar huis.

Voeden moet normaal worden in de samenleving. Een moeder met kinderen aan de borst moeten volwaardig kunnen meedraaien in de maatschappij.

Momenteel zijn we in afwachting op reactie van Van der Valk.

‪#‎voedenisgeenpunt‬Van der Valk Dordrecht

Bekijk ook

MIA studeert

Vorige week vrijdag schreef ik een blog over mijn borstvoedingsreis. Daarbij noemde ik zijdelings dat …