Nieuws
Home - Wat zeg je als…

Wat zeg je als…

Wat kan je terugzeggen als je wordt lastiggevallen tijdens het voeden?

watjezegtals

Helaas hebben bijna alle moeders het wel eens meegemaakt dat vreemden, bekenden of zelfs familie vervelende opmerkingen maakt over borstvoeding. Vaak ben je dan zo overdonderd dat een gevat antwoord je pas uren later te binnen schiet.

Onthoud, je hoeft niks uit te leggen. Als een voorbijganger mij vraagt of mijn zoontje niet een beetje te oud wordt voor borstvoeding zeg ik gewoon “Nee hoor”. Als het een kennis is, dan leg ik uit wat de WHO norm is en wat de voordelen van borstvoeding zijn. Het ligt er natuurlijk ook aan of de vraag echt uit interesse wordt gesteld of dat het een verkapt oordeel is. De dames van Melkpunt laten zich niet meer zo snel uit het veld slaan door vervelende opmerkingen en we hebben wat antwoorden voor jullie opgeschreven. Het is vooral belangrijk om bij mensen die je vaak ziet meteen duidelijk te maken dat vervelende opmerkingen niet op prijs worden gesteld. Je hoeft niemand te overtuigen en van voorbijgangers hoef je je sowieso niks aan te trekken, maar wie weet leren ze nog wat.

Hieronder hebben we wat opmerkingen verzameld die veel voorkomen en wat mogelijke antwoorden. We hopen natuurlijk dat je ze nooit nodig zult hebben.

Heb je zelf leuke tips? Mail ze dan naar Yael@Melkpunt.nl

Waarom geef je niet gewoon een flesje?“Borstvoeding geeft mij meer vrijheid, ik hoef niks te plannen, het is altijd en overal goed.” “Waarom zou ik iets kopen dat minder goed is dan wat ik zelf maak?” “We genieten er allebei van en zij is vrolijk en gezond” “Ik vind een flesje niet gewoon hoor”

Lees meer »

Geef je nog steeds borstvoeding?


“Tegen de tijd dat ze achttien is, is ze er vast klaar mee” “Ja hoor, tot hij trouwt, dan mag zijn vrouw het van me overnemen” “Ja hoor, als ze op kamers gaat geef ik diepvriesporties mee” “Ja natuurlijk, hoezo?” Met een heel verbaasd gezicht. “Op zijn achttiende mag hij pas uit een fles drinken” “De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om …

Lees meer »