Nieuws
Home - Column - De avonturen van een working mom op reis

De avonturen van een working mom op reis

Tekst: Inge Peters Rit van Trouwen Italie 

Door mijn werk als weddingplanner waarbij ik bruiloften in Italië organiseer moest ik 10 weken na de geboorte van onze dochter Juultje weer een weekend naar Toscane voor een bruiloft.
Dit wilde ik echter niet ten koste doen van de borstvoeding aangezien deze super goed verliep.
Na overleg met de lactatiedeskundige heb ik een plan de campagne gemaakt. Een speciale koelbox, een extra koffer ingecheckt voor de terugweg en de handkolf en voldoende bekertjes mee, alles aangeschaft om het goed te laten verlopen. Na een dikke kus aan man & babylief (slik) ging mamma op reis.
Het eerste kolfmoment was in het vliegtuig. Eerst maar eens vragen aan de steward of er toevallig een lege rij was.. mmmm wat is kolven eigenlijk in het Engels… ‘Sir, where can I ** maakt krrtttssssss krrrtttssssss gebaar bij borsten**’ Na een bulderende lach van de steward werd ik doorverwezen naar het toilet, er was geen andere optie want alles zal vol.
Op de stoel met een doek was niet echt een optie door m’n 2 buurmannen die ontzettend hun best deden en waar ik al een charmante knipoog van kreeg… Niet echt op m’n gemak om m’n borst eruit te halen…
Na een kwartiertje op het toilet waarbij er welgeteld 6x op de deur werd geklopt en een rij stond van 8 mensen kwam ik het toilet af. Met een opgeheven (rood) hoofd en de fles melk onder m’n arm (nee ik heb geen darmprobleem) liep ik terug. Zo! Eerste openbare kolfmoment is een feit!
Flesje aan de steward gegeven, hij nam t aan met een licht verfrommeld hoofd.. lekker warm flesje hè? Op de luchthaven in Pisa nog maar even het toilet ingedoken en de kolf goed afgespoeld.
column weddingplanner
Aangekomen in de villa, na een lange autorit was het alweer tijd om te kolven. Terwijl ik aan de telefoon was met een Italiaanse leverancier floepte ik alvast m’n borst eruit want het programma zat overvol. Terwijl ik wilde beginnen merkte ik dat de kolf het niet deed… toen ik goed keek zag ik dat ik het rubberen dingetje miste… Ohhh neeee ik voelde het bloed wegtrekken uit m’n hoofd.. Zo m’n best gedaan en nu was de enige kolf die ik bij me had onbruikbaar… Waarom had ik nou geen reserve kolf meegenomen.. (leermomentje).
Aan de leverancier die ik aan de telefoon had direct gevraagd of ze ook handkolven hebben in Italië en zij heef contact opgenomen met een Pharmacia.. Daar eentje apart laten leggen en terwijl mijn assistent deze ging ophalen ging ik alvast naar het welkomstfeest van het bruidspaar.. pppffffiewwww saved by the kolf!
Dan was daar de grote dag… De bruiloft! Met m’n Italiaanse kolf, bakjes & de koelbox ging ik de deur uit. Op zo’n dag ben ik super druk en is elke minuut gevuld, zo ook deze dag. Het was een grote bruiloft met veel verschillende locaties en een grote groep Internationale gasten.
Het enige moment dat er een klein rust puntje was… was in de auto onderweg naar San Gimignano waar de ceremonie zou plaatsvinden. Mijn assistente reed door de haarspeldbochten in het Toscaanse landschap en met de feestjurk op de enkels kon ik even kolven… wel het flesje recht houden!
De rest van de dag verliep druk en dook ik regelmatig het toilet in waar ik onder het genot van een filmpje van Juultje even kon kolven en dit in de koelkast in de keuken zette tussen de heerlijke Italiaanse gerechten. De chefs lachten zich kapot! Dit hadden ze niet eerder meegemaakt.
Het was een bijzondere ervaring en gaf me de power om nog lang door te gaan. Zelfs een weekend Italië met een bomvolle agenda en weg van m’n kindje was geen reden om te stoppen met de borstvoeding!
column weddingplanner

Bekijk ook

Melkpunt fotoshoot 2016

Melkpunt Campagne 2016: achter de schermen

Tekst: Annemarie Pera & Ayinda Schlüter Het is weer campagnetijd! Elk jaar presenteert Melkpunt de …