Nieuws
Home - Artikelen - De praktijk: werken en borstvoeding

De praktijk: werken en borstvoeding

In theorie kun je heel fijn borstvoeding blijven geven als je weer gaat werken. Je werkgever heeft je tijdens je zwangerschap al volledig ingelicht over jouw rechten en zijn (of haar) plichten. Hij (of zij) heeft de fantastische kolfruimte laten zien waar je ongestoord en prettig kunt kolven. De kolfruimte voldoet aan alle eisen en is zeer huiselijk gestyled. Daarnaast heeft je werkgever ook nog benoemd dat je, als het even kan, naar huis kunt om te voeden of te kolven. En natuurlijk is het nooit een punt als je kindje naar je werk gebracht wordt om daar ‘live’ te drinken. Je collega’s zijn helemaal op de hoogte, plannen vergaderingen en andere bijeenkomsten om jouw kolfmomenten heen en ze herinneren je eraan dat je het kolftijd is door je met een kopje thee weg te sturen naar de relaxte kolfruimte.

*POEF*

In te veel gevallen is dit een droom die helaas (nog) ver van de werkelijkheid ligt. Er zijn op dit moment te veel verhalen bekend waaruit blijkt dat het kolf- en voedrecht heel ingewikkeld en vaak ongewenst blijkt te zijn op de werkvloer. Werkgevers die niet meewerken, collega’s die tegenwerken, ruimtes die er niet zijn of ruimtes die wel bestaan, maar verre van ideaal zijn en vaak heerst er veel onbegrip, want “Een flesje is toch makkelijker.” of “Ze is toch al 4 maanden, waarom doe je zo moeilijk?”. Het wordt vrouwen zeker niet makkelijk gemaakt.

Gelukkig zijn er ook genoeg positieve verhalen. Wij hebben besloten om onze focus van de negatieve verhalen te halen en te verleggen naar de positieve verhalen. We hopen zo bij te dragen aan de positiviteit die de Wereld Borstvoedingsweek wil uitstralen betreft het combineren van werk en borstvoeding. Vanaf nu zullen we regelmatig een positief verhaal delen en hopen dat jullie er kracht en ideeën uit zullen halen. We gaan zelfs werkgevers in het zonnetje zetten! Borstvoeding en werken combineren is geen punt!

yoga

In de komende week delen we de volgende 3 positieve verhalen met jullie.

  1. Christy is thuiszorgmedewerker: na een pittige start na de bevalling, is de borstvoeding geslaagd. Haar zoontje is nu 10 maanden en nog steeds krijgt ze steun van haar collega’s om te kolven tijdens haar werk. Het vergt soms wat planning en flexibiliteit van haarzelf en collega’s.
  1. Marieke is yogadocent: na een negatieve ervaring op haar werk, heeft zij nu voor zichzelf een perfecte werkomgeving gecreëerd, waarin ze haast altijd live kan voeden. Bijzonder!
  1. Anke is verloskundige: zij blijft kolven en voeden en krijgt het steeds weer voor elkaar. Ze rijdt van hot naar her en vindt overal een plek om te kolven en om haar melk te bewaren.


Heb jij een positief verhaal betreft borstvoeding en werken?

Stuur dit verhaal naar info@melkpunt.nl.

Wil jij je werkgever in het zonnetje zetten?
Stuur je inzending naar info@melkpunt.nl
(bedrijfsgegevens, werkgever bij naam en jouw verhaal).

Bekijk ook

aanbieding kunstvoeding

Kunstvoeding in de aanbieding

Korting! Afgeprijsd! 1+1 Gratis! Mag dat? Nou nee dus… als het om volledige zuigelingenvoeding (nummer …