Nieuws
Home - Blog - Zelfs een schildklieroperatie houdt ons niet tegen…

Zelfs een schildklieroperatie houdt ons niet tegen…

Tekst: Angela Di Passio

16/2 was het zo ver: mijn thyrodectomie stond voor de deur. Chirurg was ingelicht over borstvoeding en ik had ook gevraagd of het mogelijk was om samen te slapen. Flo had namelijk in 26 maanden nog nóóit zonder haar mama geslapen ’s nachts. De chirurg vond dit ok, vermits we opteerde voor een enkele kamer.  Het is toch anders gelopen.

Flo, die geen kleine baby meer is die je stilletjes aan je borst legt, snapte niet waarom ze stil moest liggen terwijl ze thuis voortdurend woelt als ze in bed drinkt.

De operatie was zwaarder dan verwacht, en de pijn niet te harden. Flo, die geen kleine baby meer is die je stilletjes aan je borst legt, snapte niet waarom ze stil moest liggen terwijl ze thuis voortdurend woelt als ze in bed drinkt. Mijn man en ik hebben dan, uit noodzaak, beslist dat ze bij de papa zou overnachten en ’s ochtends vroeg zou weerkeren.
Maar ook die nacht en ochtend had ik me anders voorgesteld. Pijn die niet wilde weggaan, een extreem lage bloeddruk (7/5) die niet wilde stijgen, en continue braken. Met 2 tubes die uit mijn keel komen was dit laatste zo erg!
Mijn man is dus wijselijk weggebleven met Flo en heeft haar naar de dagopvang gebracht. Hier is ze dan gebleven tot ’s avonds. Ik voelde me al heel wat beter en heb haar meteen aangelegd. Mijn borsten stonden op springen. Ik had er niet bij stilgestaan dat ik best wat had kunnen kolven, want zo had ik een ontsteking kunnen riskeren!
Ik heb vanavond dus voor de 2e maal afscheid moeten nemen van mijn, ditmaal hysterische, prinsesje. Mijn moederhart breekt. Hopelijk kan ze morgenochtend wel even haar ‘tietjes eten’ alvorens ze naar de dagopvang gaat, en is mijn toestand voldoende opdat ik naar huis mag om verder te herstellen.

schildklier operatie

Bekijk ook

Borstvoeding na een jaar

Hoe het mislukte en toch weer lukte.

Shirley, moeder van Kimora (2) en Rinji (1) vertelt hier het borstvoedingsverhaal van haar oudste. …